Γιατί το «βλέμμα» της NASA έπεσε πάνω στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων; [φωτογραφία]

Ένας εντυπωσιακός νεφικός σχηματισμός και μια φωτογραφία του Γιάννη Μηλιάδη η οποία τον αποτύπωνε ήταν αρκετά για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του Οργανισμού Universities Space Research Association-Δείτε τη φωτογραφία

Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι οι Κρηνίδες και ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων θα διαφημίζονταν μέσω της… NASA και μιας καταιγίδας; Κι όμως, είναι γεγονός, καθώς μια φωτογραφία την οποία τράβηξε ο Γιάννης Μηλιάδης στις 23 Ιουλίου 2018, μετά από το πέρασμα μιας ισχυρής καταιγίδας, απαθανατίζοντας ένα εντυπωσιακό νεφικό σχηματισμό (Mammatus clouds) κέντρισε το ενδιαφέρον του Οργανισμού Universities Space Research Association (διαβάστε λεπτομέρειες για τον Οργανισμό εδώ), ο οποίος ανήκει στη NASA και ασχολείται με φωτογραφίες σπάνιων φυσικών φαινομένων σε όλο τον κόσμο.

Ο Οργανισμός επέλεξε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 τη φωτογραφία του κ. Μηλιάδη ως τη Φωτογραφία της Ημέρας με τον τίτλο “Mammatus Clouds above the Acropolis of Philippi”. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, δε, είναι το γεγονός ότι κάτω από τη φωτογραφία, ο Οργανισμός σημειώνει με έμφαση ότι ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων ανήκει, πλέον, στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, συμπληρώνοντας και με… brand name τη διαφήμιση της περιοχής.

Δείτε την εντυπωσιακή φωτογραφία του Γιάννη Μηλιάδη

Τι είναι τα σύννεφα Mammatus

Τα σύννεφα Mammatus ή μαστικά σύννεφα είναι συνήθως προάγγελοι επερχόμενης καταιγίδας ή έπονται αυτής. Εκτείνονται για εκατοντάδες μίλια σε κάθε κατεύθυνση και αποτελούνται κυρίως από πάγο. Είναι πολύ εντυπωσιακά και προσφέρουν αξιοσημείωτο θέαμα κυρίως όταν το φως του ήλιου αντανακλάται από αυτά. Ο χαρακτηρισμός τους ως mammatus προέρχεται από το λατινικό “mamma” το οποίο σημαίνει «μαστός» ή «στήθος», αναφέρεται δηλαδή στην ομοιότητα μεταξύ του χαρακτηριστικού σχήματος αυτών των σύννεφων με το στήθος μιας γυναίκας.

Δείτε εδώ τη δημοσίευση της φωτογραφίας από τον Οργανισμό USRA