Η Θασιακή Ένωση Καβάλας άνοιξε ακόμα ένα «παράθυρο» στην Παράδοση [φωτογραφίες]

Με τη σύμπραξη 5 Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού Καβάλας, η Θασιακή Ένωση τίμησε την 106η επέτειο της απελευθέρωσης της Θάσου με μια... παραδοσιακή ωδή στους Μύθους του Αισώπου

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας τίμησε την 106η επέτειο της απελευθέρωσης της Θάσου με την Ετήσια Πολιτιστική Εκδήλωσή της, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου 2018 στο κατάμεστο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας «Γεώργιος Παυλίδης».

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης οι Μύθοι του Αισώπου. «Από τα χρόνια τα παλιά οι μύθοι του Αισώπου διδάσκουν τα παιδιά», κάτι το οποίο… διδάχτηκε επί σκηνής, με πολύ χορό και τραγούδι από τα μέλη των χορευτικών τμημάτων 6 Συλλόγων του Νομού: της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, της Ομάδας Έκφρασης Ελληνικού Πολιτισμού «Ιχνηλάτες», του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμουδίων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας «Η μνήμη Μ. Ασίας» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεώνα.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης, Κωνσταντίνος Χιόνης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η διάδοση των εθίμων και των παραδόσεων του τόπου δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη, δίνοντας τον λόγο στους μικρούς και μεγάλους χορευτές να το αποδείξουν στην πράξη, αλλά και στον αφηγητή των Μύθων του Αισώπου, ο οποίος μετά από κάθε αφήγηση έδινε «πάσα» στον χορό και στο τραγούδι.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση