Ένα «περίεργο» περιστατικό με μετανάστες στους πρόποδες του Παγγαίου όρους

Η Πυροσβεστική και η Αστυνομία έψαχναν για 2 Έλληνες αγνοούμενους και τελικά έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητο με 15 μετανάστες, οι οποίοι χάθηκαν μέσα στο σκοτάδι, αφήνοντας πίσω τους ένα καμένο αυτοκίνητο

Ένα «περίεργο» περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής 21 Οκτωβρίου 2018 στους πρόποδες του Παγγαίου όρους και συγκεκριμένα πάνω από το Ακροβούνι, με «πρωταγωνιστές» 2 Έλληνες αγνοούμενους και 15 μετανάστες.

Πιο συγκεκριμένα, αργά το απόγευμα της Κυριακής η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης έλαβε ένα τηλεφώνημα για 2 Έλληνες αγνοούμενους στην ορεινή περιοχή πάνω από το Ακροβούνι του δήμου Παγγαίου. Αμέσως σήμανε συναγερμός σε Πυροσβεστική και Αστυνομία για την ανεύρεση των 2 αγνοουμένων, οι οποίοι, τελικά, εντοπίστηκαν σώοι στην εν λόγω περιοχή.

Κατά τη διάρκεια, όμως, των ερευνών, το όχημα της Πυροσβεστικής έπεσε πάνω σε ένα ασυνήθιστο -όπως εξελίχθηκε- περιστατικό. Συγκεκριμένα, οι πυροσβέστες εντόπισαν στο δάσος ένα ΙΧ αυτοκίνητο με περίπου 15 μετανάστες, κατά πληροφορίες Πακιστανικής καταγωγής.

Ο διακινητής, μόλις αντιλήφθηκε το όχημα της Πυροσβεστικής έδιωξε τους μετανάστες οι οποίοι κινήθηκαν τρέχοντας προς το δάσος, όπου και χάθηκαν μέσα στο σκοτάδι, ενώ ο ίδιος, πριν διαφύγει, έριξε βενζίνη στο αυτοκίνητο -έχοντας ως «καβάτζα» κάποια μπιτόνια για να εξασφαλίσει την απαραίτητη αυτονομία στο όχημα ώστε να διανύει μεγάλες αποστάσεις χωρίς να χρειαστεί να σταματήσει σε κάποιο πρατήριο βενζίνης- με σκοπό να το κάψει και να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά, ωστόσο διακινητής και μετανάστες παραμένουν μέχρι και αυτήν την ώρα άφαντοι.

*Φωτογραφία αρχείου