Το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης του Νοσοκομείου Καβάλας μιλάει με… εικαστικά έργα [φωτογραφίες]

Μια εικαστική έκθεση με τίτλο «Τα παιδιά του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. δημιουργούν» θα φιλοξενηθεί στο Νοσοκομείο, με τα έσοδα να διατίθενται στον Σύλλογο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Χρυσούπολης ο οποίος αποτελείται από ομάδα γονιών και φίλων του Κέντρου

Έκθεση καλλιτεχνικής δημιουργίας από τα παιδιά του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, με τον τίτλο «Τα παιδιά του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. δημιουργούν» θα πραγματοποιηθεί στις 23, 24 και 25 Οκτωβρίου στην είσοδο του Νοσοκομείου Καβάλας.

«Για εμάς έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτή η έκθεση. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης το οποίο εδρεύει στη Χρυσούπολη και είναι κομμάτι του Νοσοκομείου. Είναι μια πρωτοβουλία η οποία έχει ως στόχο την επιβράβευση των παιδιών του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.», ανέφερε σε δηλώσεις στο πλαίσιο της σχετικής συνέντευξης Τύπου ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Τάσος Καρασαββόγλου.

Από την πλευρά της η ψυχοθεραπεύτρια του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ., Χρύσα Κοκκίδου δήλωσε: «Ευχαριστούμε τη διοίκηση του Νοσοκομείου και τον διοικητή κ. Καρασαββόγλου, για το ότι είναι κοντά μας στην προσπάθεια που κάνουμε τα τελευταία 18 χρόνια. Το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. ανήκει στο Νοσοκομείο Καβάλας από το 2012 και εξυπηρετεί άτομα όλων των ηλικιών, ιδιαίτερα παιδιά, όπως τα λέμε εμείς, από 18 έως 40 ετών. Η έκθεση πραγματοποιείται από τη μεγάλη ομάδα των παιδιών τα οποία έρχονται καθημερινά στο Κέντρο μας και θέλαμε να κάνουμε μια προσπάθεια να αναδείξουμε το ταλέντο τους, αλλά και να εισχωρήσουμε λίγο στην πόλη της Καβάλας και να τους χαροποιήσουμε με όλη αυτήν την ενέργεια».

Τα έσοδα από τους πίνακες θα δοθούν στον Σύλλογο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Χρυσούπολης ο οποίος αποτελείται από ομάδα γονιών και φίλων του Κέντρου και θα διατεθούν ανάλογα με τις ανάγκες του Κέντρου.

Τέλος, η Μαρία Χατζηελευθεριάδου, εργοθεραπεύτρια, αφού ευχαρίστησε με τη σειρά της τον διοικητή του Νοσοκομείου για τη σύλληψη της ιδέας να γίνει αυτή η έκθεση και τη συνάδελφό της, Βασιλική Τσίγκα, η οποία, όπως τόνισε, με υπομονή μαζί με τα παιδιά κατασκεύασαν τα έργα που θα εκτεθούν, δήλωσε ότι το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. έχει κι άλλες δράσεις, ώστε να αποκομίσουν τα παιδιά του εμπειρίες, όπως όλοι οι συμπολίτες μας.