Αναγνώρισε το λάθος του ο Καρασαββόγλου…

Παραδέχτηκε ότι η τοποθέτηση του στους συμβασιούχους εργαζομένους του Νοσοκομείου περί… οφειλής τους στον υπουργό και αναπληρωτή υπουργό Υγείας, είχε λεκτικές υπερβολές, ένταση στο λόγο καθώς και φόρτιση

Ανακοίνωση με την οποία αναγνωρίζει το λάθος που έκανε στην ομιλία του προς τους συμβασιούχους εργαζομένους (πρώην εργολαβικούς), εξέδωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας. Ο Τάσος Καρασαββόγλου, που ακούγεται ξεκάθαρα (στο ηχητικό ντοκουμέντο που βγήκε στην επιφάνεια μετά από καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ) να τους λέει στην τοποθέτηση του σχετικά με τον επερχόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ότι «το ότι είστε υποψήφιοι και πάλι το οφείλετε στον Ξανθό και στον Πολάκη […] και σε όποιον αρέσει», επισήμανε ότι η τοποθέτηση του είχε και λεκτικές υπερβολές, ένταση στο λόγο καθώς και φόρτιση και ότι ήταν λανθασμένη. Πρόσθεσε όμως με νόημα ότι «κατά τα άλλα είναι προφανές ότι για κάποιους ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος», δίνοντας έτσι εμμέσως την δική του εξήγηση για το μέγεθος του θορύβου που δημιουργήθηκε.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας

«Αυτά είπα, ας ρωτηθούν οι παρούσες και οι παρόντες στην εκδήλωση»

«Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ επιθυμώ να κάνω γνωστά τα παρακάτω: Στη συνάντηση που είχα την περασμένη Τρίτη με τους εργαζόμενους ΙΔΟΧ του Νοσοκομείου Καβάλας, τους ενημέρωσα για τα εξής θέματα.

  1. Ότι είναι στην τελική φάση οι διαδικασίες ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας και σίτισης. Πράγματι χθες μας απεστάλη η σχετική απόφαση του ΑΣΕΠ και άμεσα θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.
  2. Ότι με τον Νόμο 4528 του 2018, άρθρο 2, παράγρ. 1 που προσυπογράφει το Υπουργείο Υγείας, καταργήθηκε το υποχρεωτικό τρίμηνο ανεργίας για όσους εργάζονταν στο δημόσιο για 24 μήνες και έτσι δόθηκε η δυνατότητα σ’ αυτούς να μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους. Προηγούμενα, μετά το 24μηνο ακολουθούσε υποχρεωτικά τρίμηνη, τουλάχιστον, παύση-ανεργία.
  3. Ότι με τον Νόμο 4430 του 2016, άρθρο 63 καθώς επίσης και το Νόμο 4461 του 2017, άρθρο 107 που επίσης προσυπογράφει το Υπουργείο Υγείας, όσοι ήδη απασχολούνται στα δημόσια νοσοκομεία πριμοδοτούνται στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας του ΑΣΕΠ και επομένως αποκτούν ένα πλεονέκτημα απέναντι σε όλους τους άλλους.
  4. Ότι στην κοινωνία υπάρχουν, δικαίως, ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της ανάγκης να ανοίξει η διαδικασία ΑΣΕΠ με τους ίδιους όρους για όλους και ότι πρέπει όλοι, Διοίκηση και εργαζόμενοι, να στηρίξουν την επιλογή της πριμοδότησης της προϋπηρεσίας των ήδη απασχολούμενων με τη λογική των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας που απαιτεί η απασχόληση σε δημόσια νοσοκομεία.

Αυτά είπα, ας ρωτηθούν οι παρούσες και οι παρόντες στην εκδήλωση!

Η τοποθέτησή μου είχε και λεκτικές υπερβολές, ένταση στο λόγο και φόρτιση. Λάθος μου. Κατά τα άλλα είναι προφανές ότι για κάποιους ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος».