Δήμος Παγγαίου: Μετά το κάστανο έρχεται το τσίπουρο

Η αντίστροφη μέτρηση για την καθιερωμένη Γιορτή Τσίπουρου στη Νέα Πέραμο ξεκίνησε, με την υποστήριξη Πολιτιστικών Συλλόγων και αμβυκούχων του δήμου Παγγαίου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Παγγαίου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, διοργανώνει την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, από τις 11:00 το πρωί, στον πεζοδρόμο της Νέας Περάμου, την καθιερωμένη Γιορτή Τσίπουρου, η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη Πολιτιστικών Συλλόγων και αμβυκούχων του δήμου Παγγαίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τσίπουρο από τοπικούς παραγωγούς, αλλά και πολλά τοπικά προϊόντα και εδέσματα. Το μουσικοχορευτικό κομμάτι της εκδήλωσης θα πλαισιωθεί από χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

Ακόμα μυρίζει… κάστανο στον δήμο Παγγαίου

Επισκέπτες από όλη τη βόρεια Ελλάδα προσέλκυσε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 το Καστανόδασος Παλαιοχωρίου του δήμου Παγγαίου για την καθιερωμένη, πλέον, Ημέρα Κάστανου την οποία διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Παγγαίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος όλων εκείνων οι οποίοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια εκδρομή στην πανέμορφη φθινοπωρινή φύση του Παγγαίου. Μέσα στο υπέροχο δάσος με τις καστανιές, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν άφθονα κάστανα και κρασί καθώς και να απολαύσουν τα διάφορα χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων τα οποία «έντυσαν» με παραδοσιακό τρόπο την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, η οποία έχει ως στόχο να αναδείξει τη συμβολή του αγαπημένου αυτού καρπού, στην αγροτική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Δείτε φωτογραφίες από την Ημέρα Κάστανου εδώ.