Μητρικός Θηλασμός: Μια σχέση για δυο με απερίγραπτα οφέλη για τα μωρά

Για 7η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται ημερίδα που θα ξεκινήσει το απόγευμα (18.00) της Τετάρτης στο ξενοδοχείο «Λούσυ»

Ημερίδα για τον μητρικό θηλασμό θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου  στο ξενοδοχείο «Λούσυ» με ενδιαφέρουσες ομιλίες από πολλούς επιστήμονες και μια ξεχωριστή ενότητα από τον απερχόμενο πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας  Ξενοφώντα Κροκίδη. Για τις ευεργετικές συνέπειες του μητρικού θηλασμού μίλησε στον Alpha Radio η μαία και σύμβουλος θηλασμού  Χρύσα Καλοπίση.

«Ευελπιστούμε  να έχουμε πολύ κόσμο. Θα ακουστούν σημαντικά θέματα στην 7η αυτή ημερίδα κατά σειρά. Το ενδιαφέρον είναι αυξημένο από τις έγκυες γυναίκες και τις μητέρες. Το ενδιαφέρον του θηλασμού ανεβαίνει σε όλο τον κόσμο και οι γυναίκες έχουν την διάθεση να δώσουν ότι καλύτερο για το μωρό τους. Ο θηλασμός είναι μια φυσιολογική λειτουργία και  πλέον μπορεί να γίνεται δημόσια.  Γίνονται σοβαρά βήματα γιατί ο θηλασμός έφυγε από την κουλτούρα μας  και σε πολλές περιπτώσεις θεωρείτο και ντροπιαστικός», είπε αρχικά.

Τα οφέλη του θηλασμού

«Τα οφέλη του θηλασμού είναι απερίγραπτα για το μωρό και μακροπρόθεσμα στη ζωή του. Ένα μωρό που θηλάζει, θα νοσηλευτεί πολύ λιγότερο, θα έχει μικρές πιθανότητες να ασθενήσει από εντερικά προβλήματα, αναπνευστικά, καρδιολογικά, εγκεφαλικών και διαβητικά περιστατικά. Εκτός από τα οφέλη, ο θηλασμός επιφέρει  μεγάλο δέσιμο ανάμεσα   στο μωρό και την μητέρα.  Οι Ελληνίδες μητέρες τα τελευταία χρόνια σημειώνουν  αύξηση στον θηλασμό. Οι μητέρες θέλουν να θηλάσουν το παιδί τους, πολλές φορές όμως πέφτουν θύματα της παραπληροφόρησης. Γι αυτό υπάρχει ένα καλό υποστηρικτικό πλαίσιο με πολλές ενημερώσεις και ημερίδες σε όλο τον κόσμο και για να ενισχύσουμε το κλίμα.  Πρέπει, δίπλα στις θηλάζουσες μητέρες, να υπάρχει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Και θα πρέπει να γνωρίζουν οι μητέρες πως όταν περάσουν οι πρώτες δύσκολες 40 ημέρες από την γέννηση, ο θηλασμός είναι πανεύκολος και η μητέρα μπαίνει σε μια ροή ζωής. Λέμε, χαριτολογώντας έτσι, ότι ο θηλασμός είναι για τις «τεμπέλες», αφού έχει ευκολία. Ο θηλασμός μπορεί να διαρκέσει από 2 έως όσα χρόνια θέλει η μητέρα και το ίδιο το μωρό.  Συνήθως τα μωρά θηλάζουν για δύο με δυόμιση χρόνια. Ουσιαστικά είναι μια σχέση για δύο».