Ο δήμος Παγγαίου μαθαίνει για τη «Σωστή χρήση νέων τεχνολογιών και διαδικτύου»

Παρουσίαση του αναλυτικού και πρακτικού οδηγού του Βαγγέλη Γκιμπερίτη για τον κάθε γονέα ή κηδεμόνα ο οποίος μεγαλώνει παιδιά, για τη σωστή χρήση της τεχνολογίας και για το πώς να αποφεύγουν τους κινδύνους

Ο δήμος Παγγαίου και οι Εκδόσεις ΔΙΣΙΓΜΑ παρουσιάζουν το απόγευμα της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου 2018 στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Γκιμπερίτη με τίτλο: «Σωστή χρήση νέων τεχνολογιών και διαδικτύου».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο είναι ένας αναλυτικός οδηγός για τον κάθε γονέα ή κηδεμόνα που μεγαλώνει παιδιά, αφού μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ο συγγραφέας προσανατολίζει τους γονείς προς τη σωστή χρήση της τεχνολογίας και πώς να αποφεύγουν τους κινδύνους.

Παράλληλα δίνει πολύτιμες συμβουλές θεωρητικής και πρακτικής κατεύθυνσης σε όλους τους χρήστες, αρχάριους και προχωρημένους, για τη σωστή χρήση των νέων τεχνολογιών.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται παραδείγματα σωστής χρήσης της τεχνολογίας καθώς και περιπτώσεις κινδύνων και αντιμετώπισης κινδύνων από τη χρήση του διαδικτύου.

Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο οδηγό που επιτρέπει στον αναγνώστη του να έχει πρόσβαση με ασφάλεια στον Ψηφιακό κόσμο και να αντιμετωπίσει τον ψηφιακό αναλφαβητισμό.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

  • Τα έτη 1972-77 σπούδασε στη Φυσικομαθηματική σχολή της Bologna Ιταλίας από όπου πήρε το πτυχίο της Γεωλογίας. Για το Πανεπιστήμιο της Bologna δημοσίευσε τρεις εργασίες εξειδίκευσης.
  • Από το 1978 μέχρι και το 1982 ασχολήθηκε με υδρογεωλογίες μελέτες και έρευνα Βιομηχανικών ορυκτών.
  • Από το 1982 μέχρι το 1987 εργάστηκε σαν προϊστάμενος Κλιμακίου στη Διεύθυνση Ερευνών της ΔΕΗ για την έρευνα και εντοπισμό των ουρανιούχων ραδιενεργών λιγνιτών και των υπόγειων λιγνιτικών κοιτασμάτων. Για τις έρευνες αυτές χρησιμοποίησε τους υπολογιστές και συνδέθηκε στη πράξη μαζί τους.
  • Το 1987 παραιτήθηκε από τη ΔΕΗ όπου ήταν μόνιμος υπάλληλος και δέχτηκε το διορισμό του στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Με τους Η/Υ άρχισε να ασχολείται από φοιτητής το 1973 και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Μεταπτυχιακές σπουδές «Εκπαίδευση από απόσταση». Από το διορισμό του στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και μέχρι σήμερα προσφέρει της υπηρεσίες του, με τη νέα του ειδικότητα που είναι καθηγητής Πληροφορικής. Σήμερα διδάσκει στο γνωστό, πολυσυζητημένο και πολυβραβευμένο από το Internet 6ο Γυμνάσιο Σερρών, όπου είναι ο δημιουργός του internet site του Γυμνασίου και έχει οδήγησε τους μαθητές του σχολείου σε 25 τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις μέχρι σήμερα.
  • Έχει λάβει μέρος στην οργάνωση και εκτέλεση σαν εισηγητής σε δεκάδες σεμινάρια πληροφορικής σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Ασχολείται χρόνια με τη διδασκαλία των εξής αντικειμένων: Λειτουργικά συστήματα, Γλώσσες προγραμματισμού, Λογιστικά φύλλα, Βάσεις δεδομένων, Επεξεργαστές κειμένου, Ηλεκτρονική σελιδοποίηση, Πολυμέσα, Γραφικά, Δίκτυα – Internet.
  • Όλα αυτά τα χρόνια ασχολήθηκε συγχρόνως με την συγγραφή βιβλίων πληροφορικής, και κατά καιρούς με την συγγραφή εγχειριδίων για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Τεχνικών εγχειριδίων επιχειρήσεων.
  • Έχει γράψει 25 βιβλία για Λειτουργικά συστήματα, βάσεις δεδομένων, λογιστικά φύλλα, Επεξεργασία κειμένου, INTERNET, Εφαρμογές Τηλεματικής & Πληροφορικής, Πολυμέσα.
  • Ανήκει στη συγγραφική ομάδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του Υπουργείου Παιδείας που έγραψε το νέο βιβλίο πληροφορικής «Εφαρμογές πληροφορικής-Υπολογιστών Α’,Β’,Γ’ Τάξης» του Ενιαίου Λυκείου το οποίο διδάσκεται από τον Σεπτέμβρη του 1998 σε όλα τα Λύκεια της χώρας.
  • Από το 1995, ασχολείται με την Τηλεματική και την Εκπαίδευση από απόσταση με χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, όπου έκανε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Έχει δημιουργήσει τηλετάξεις στο εξωτερικό και με κεντρική την αίθουσα τηλεματικής της ΔΕΠΚΑ του Δήμου Σερρών, γίνεται διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού μας σε παιδιά του απόδημου Ελληνισμού.
  • Σήμερα συνεργάζεται με μεγάλους Εκδοτικούς Οίκους Βιβλίων Πληροφορικής.