Πανελλαδική διάσταση έλαβε το θέμα με τον συλληφθέντα για ναρκωτικά ο οποίος δούλευε στο γραφείο του Γ. Παπαφιλίππου

Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ έπραξε το αυτονόητο, διακόπτοντας αμέσως τη συνεργασία με τον 58χρονο συλληφθέντα, ο οποίος επέστρεψε στις υπηρεσίες του δήμου Καβάλας, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση

Πανελλαδικές διαστάσεις έλαβε το θέμα το οποίο αφορούσε στον 58χρονο δημοτικό υπάλληλο, αποσπασμένο στο γραφείο του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Παπαφιλίππου. Ο 58χρονος είχε συλληφθεί στις 10 Οκτωβρίου 2018 στο σπίτι του, σε ένα χωριό της Καβάλας, με μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Ο δε βουλευτής, σύμφωνα και με τα λεγόμενά του, δεν είχε ιδέα για τις παράνομες «δουλειές» του 58χρονου, όπως γράφει χαρακτηριστικά και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς εργαζόταν καθημερινά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, όπου στεγάζονται τα γραφεία και των τριών βουλευτών. Μόλις ο κ. Παπαφιλίππου πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί, διέκοψε αυτόματα την απόσπαση του 58χρονου, ο οποίος ωστόσο έχει επανέλθει στις υπηρεσίες του δήμου Καβάλας, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου 2018, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν κάνει έρευνα στην κατοικία του 58χρονου και είχαν ανακαλύψει μία νάιλον σακούλα απορριμμάτων η οποία ήταν γεμάτη με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 3 κιλών και 740 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Ο δράστης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση, με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Ο κ. Παπαφιλίππου, όταν ρωτήθηκε σχετικά, παραδέχθηκε το γεγονός. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι δεν γνώριζε το παραμικρό κι όπως είπε: «…μόλις έμαθα τι είχε συμβεί έπραξα το αυτονόητο», ήτοι διέκοψε την απόσπασή του.