Ροταριανός Όμιλος «Νέστος»: Μια συγκινητική βραδιά στο Ζωγράφειο Λύκειο [βίντεο]

Μέλη του Ομίλου ερμήνευσαν τραγούδια της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης, της Καππαδοκίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 125 χρόνων από την ίδρυση του Ζωγράφειου

Μετά από τη θετική απάντηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε αίτημα του Ροταριανού Ομίλου «Νέστος» να δεχτεί τα μέλη του Ομίλου, οργανώθηκε οδοιπορικό από μέλη και φίλους του Ομίλου στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε τα μέλη του Ομίλου στην αίθουσα δεξιώσεων του εορτάζοντος Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στα Ταταύλα. Προηγουμένως όλοι παρακολούθησαν τον Πανηγυρικό Εσπερινό στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

Το βράδυ της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου 2018 οργανώθηκε στο Ζωγράφειο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα γιορτή για τα 125 χρόνια από την ίδρυση του Ζωγράφειου Λυκείου. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο ο Όμιλος έδωσε συναυλία παραδοσιακού τραγουδιού.

Στο πρώτο μέρος τραγούδησε η Λίτσα Ασωνίτου και την συνόδευσε με synthesizer το μέλος του Ομίλου, Στέλιος Καφάς. Ακούστηκαν τραγούδια της Πόλης, της Σμύρνης, της Καππαδοκίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης. Έκδηλη ήταν η συγκίνηση του ακροατηρίου, το οποίο σιγοτραγουδούσε όλα τα τραγούδια.

Στο δεύτερο μέρος ο ροταριανός καθηγητής της Γναθοχειρουργικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Στέλιος Δαλαμπίρας τραγούδησε διεθνείς επιτυχίες, ενώ την έναρξη της βραδιάς έκανε μια ομάδα παιδιών του Ζωγραφείου τα οποία τραγούδησαν το «Έχε γεια Παναγιά». Τα παιδιά τα συνόδευσε στο πιάνο ο Ιερέας πατέρας Βησαρίωνας.

Δείτε βίντεο από τη συγκινητική βραδιά