Η συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας «ανέστησε» τον Προκόπιο!

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης ΦΝΘ «εμφανίστηκε» ξαφνικά σε τηλεοπτικό παράθυρο της ΕΡΤ σε ρεπορτάζ για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου για να δώσει... συνέντευξη!

Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου φαίνεται ότι τάραξε τα πολιτικά νερά σε τέτοιο βαθμό που… «αναστήθηκε» ακόμα και ο Μακαριστός Μητροπολίτης ΦΝΘ για να πάρει θέση! Κι όμως, η παραπάνω… είδηση δεν είναι προϊόν μοντάζ, αλλά συνέβη σε δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2018 κατά το οποίο ο Μακαριστός Προκόπιος «βγήκε» σε τηλεοπτικό παράθυρο της Δημόσιας Τηλεόρασης για να δώσει… συνέντευξη! Προφανώς και πρόκειται για λάθος, με τον «δαίμονα της μονταζιέρας» να χτυπάει την ΕΡΤ και τη δύσμοιρη δημοσιογράφο η οποία εκφωνούσε τις ειδήσεις.

Ιδού το… στιγμιότυπο.

Το… γεγονός έγινε αντιληπτό και από το protagon.gr, το οποίο αφιέρωσε ένα ολόκληρο… ρεπορτάζ στη στήλη «Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας».

Διαβάστε το κείμενο του protagon.gr για το τηλεοπτικό… λάθος

Είσαι ένας καλός χριστιανός σε ένα καφενείο στην Καβάλα, στη Θάσο ή γενικά στην περιοχή. Μια τηλεόραση είναι ανοιχτή και παίζει. ΕΡΤ. Δεν ακούς, αλλά χαζεύεις τους τίτλους για να δεις τι παίζει. Και διαβάζεις ότι στις ειδήσεις της ΕΡΤ1 έχει βγει σε τηλεφωνική σύνδεση ο Προκόπιος Τσακουμάκας, μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου για να σχολιάσει τα της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου. Εκεί, αν είσαι ένας καλός χριστιανός που τιμάς την ενορία και τη μητρόπολή σου ή σού έρχεται εγκεφαλικό, ή συνειδητοποιείς ότι η δευτέρα παρουσία ήρθε, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ-φυσικά στην ανεστημένη ΕΡΤ. Ο μακαριστός Προκόπιος εκοιμήθη αιφνιδίως το καλοκαίρι του 2017, αλλά στην ΕΡΤ δίνει τηλεφωνική συνέντευξη τον Νοέμβριο του 2018, με τη φωτογραφία του μάλιστα. Η παρουσιάστρια των ειδήσεων βέβαια, είχε προλογίσει το θέμα λέγοντας ότι θα μιλούσε ο μητροπολίτης Στέφανος, ο διάδοχος του μακαριστού Προκόπιου. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα σου βγει στον αέρα…