Το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας τρώει υγιεινά και αθλείται…

Συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ με σχολεία από την Τουρκία, Ιταλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Πολωνία

Στα πλαίσια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+ το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας καινοτομεί υλοποιώντας από το Σεπτέμβριο 2017 έως το Σεπτέμβριο 2019 πρόγραμμα με θέμα τον υγιεινό τρόπο διατροφής, άσκησης και life style των εφήβων μαθητών. Στο εν λόγω πρόγραμμα διενεργούνται έρευνες, διαλέξεις, παρουσιάσεις και επισκέψεις από 6 συμμετέχουσες χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Πολωνία). Οι συναντήσεις του προγράμματος που ήδη έχουν υλοποιηθεί έχουν λάβει μέρος στην Τουρκία (Οκτώβριος 2017), στην Ουγγαρία (Μάρτιος 2018), στην Ιταλία (Σεπτέμβριος 2018) και στη χώρα μας προ ολίγων ημερών (Οκτώβριος 2018).

Διοργανώτρια χώρα του προγράμματος είναι η Τουρκία με επικεφαλή τον Hasan Durmaz. Για το 1ο ΕΠΑ.Λ Καβάλας συντονιστής του προγράμματος είναι η Ελένη Βαχλιώτη υπό τη διεύθυνση του Πασχάλη Παλαβούζη.

Κατά την πραγματοποίηση του προγράμματος στην Ελλάδα η ομάδα του Erasmus+ πραγματοποίησε επισκέψεις (Αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, Ιερά Μονή Εικοσιφοινίσσης, Σπήλαιο Αλιστράτης, Μουσείο Σκιών, Μουσείο Καπνού, Δήμαρχο Καβάλας κ.τ.λ.), παρουσιάσεις ερευνών από τις συμμετέχουσες χώρες (στο χώρο που εδρεύει το 1ο ΕΠΑ.Λ), παροχή συνεδριών και συμβουλών που προάγουν την υγεία και ομορφιά (Αισθητική, Κομμωτική, Personal Training, στο χώρο που εδρεύει το 1ο Ε.Κ Καβάλας) και διαλέξεις από επαγγελματίες στους χώρους της Διαιτητικής-Διαιτολογίας, της Ψυχολογίας και του Αθλητισμού-Πρωταθλητισμού (στο χώρο που εδρεύει το 1ο ΕΠΑ.Λ).

Από το 1ο ΕΠΑΛ εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον Παναγιώτη Σαμαρά (κλινικό ψυχολόγο), την Μαρία Κολτσακίδου (διαιτολόγο-διατροφολόγο) και την Κατερίνα Δράκου (εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής-πρωταθλήτρια/προπονήτρια στίβου), τόσο για την άμεση απόκριση στο κάλεσμα που τους έγινε όσο και για την άρτια και επιστημονική παρουσίαση τους.