«O τρελός» του Κωνσταντίνου Βλαστάρη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας [φωτογραφίες]

Μια διαφορετική παρουσίαση βιβλίου στην οποία «μπλέχτηκαν» το σκάκι, το παιχνίδι, η μουσική και το θέατρο

Παρουσία δεκάδων φίλων του βιβλίου στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου 2018 η παρουσίαση του βιβλίου της παιδικής λογοτεχνίας με τίτλο: «O τρελός». Συγγραφέας του, ο αγαπητός σε όλους εκπαιδευτικός και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Βλαστάρης.

Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή, αποτελεί περίτρανη απόδειξη της αγάπης του για το βιβλίο, το διάβασμα, μα πάνω από όλα για τα παιδιά.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε η καταξιωμένη συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τασούλα Τσιλιμένη η οποία μίλησε για το βιβλίο.

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν άνθρωποι της πόλης τους οποίους διακρίνει η πολυετή ενασχόλησή τους με το Σκάκι, μιας και η ιστορία του βιβλίου εξελίσσεται πάνω σε μία ασπρόμαυρη σκακιέρα.

Ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΣκακιούΒασίλης Θεοδωρίδης, μίλησε για τη σημασία του σπουδαίου παιχνιδιού στρατηγικής και την επίδρασή του στην νοητική ανάπτυξη των παιδιών.

Από την πλευρά του ο προπονητής σκακιού και ποιητήςΣπυρίδων Μαλγαρινός, αναφέρθηκε στην αγωνία και στους ρόλους των ηρώων (πιόνι-αξιωματικός) επάνω στη σκακιέρα, κλείνοντας τη εισήγησή του με μία ποιητική αναφορά: «Να ονειρεύεσαι πιο πέρα απ’ το όνειρο, σ’ ένα βιβλίο που θα ταξιδεύει μαζί μας, έχοντας το διαβατήριο της καλοσύνης και της φιλίας».

Τη βιβλιοπαρουσίαση χρωμάτισαν με μουσική, θεατροπαιχνίδι και αναγνώσεις αποσπασμάτων οι παιδαγωγοί Όλγα ΜαστοράκηΑθηνά Παναγιωτίδου και Ελευθερία Λασκαρίδου, ο ερασιτέχνης ηθοποιός, Ιορδάνης Καλαϊτζίδης και ο μουσικός, Δανιήλ Μπάρμπας.