ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ: Το Πανεπιστήμιο των Παιδιών επανέρχεται στη δράση

Σε συνεργασία με το KID STARTUPPER διοργανώνεται workshop παιδικής επιχειρηματικότητας για παιδιά 10-14 ετών με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας των παιδιών με «όχημα» τις νέες τεχνολογίες

To Πανεπιστήμιο των Παιδιών (ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ), σε συνεργασία με το KID STARTUPPER, διοργανώνουν στο ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ (αίθουσα ΣΔΟ 207) το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, workshop παιδικής επιχειρηματικότητας για παιδιά 10-14 ετών, το οποίο θα παρακολουθήσουν 40 παιδιά.

Η πλατφόρμα KidStartupper.com

Το Kid Startupper είναι μια εκπαιδευτική πλατφόρμα που σκοπεύει στο να αναπτύξει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία των παιδιών σχετικά με την επιχειρηματικότητα. Στόχο της έχει να διδάξει στα παιδιά τόσο την επιχειρηματικότητα όσο και το ηλεκτρονικό “επιχειρείν”. Η καινοτόμος αυτή εκπαιδευτική πλατφόρμα είναι εμπνευσμένη από συμπεράσματα στα παγκόσμια συνέδρια επιχειρηματικότητας νέων (WEBIT, WEB SUMMIT, TED-Talks, ENTR.EDU) καθώς και από το πρότυπο σχολείο TALBOT των ΗΠΑ.

Μέσα από την καινοτόμο αυτή εκπαιδευτική πλατφόρμα τα παιδιά μπορούν:

  • Να διαλέξουν το «αγαπημένο τους επάγγελμα» και να ασχοληθούν για πρώτη φορά με αυτό
  • Μαθαίνουν ότι η επιχειρηματικότητα στις μέρες μας απαιτεί τη χρήση των νέων τεχνολογιών και αντιλαμβάνονται από μόνα τους πόσο σημαντικό είναι αυτό
  • Μαθαίνουν να δημιουργούν το πρώτο τους «ολοκληρωμένο επαγγελματικό βιογραφικό»
  • Μαθαίνουν να επιχειρούν πάνω στο αγαπημένο τους επάγγελμα δημιουργώντας το πρώτο τους ψηφιακό γραφείο και επιχείρηση
  • Μαθαίνουν να αναζητούν συνεργασίες για την επιχείρηση που αποφασίζουν να δημιουργήσουν
  • Μαθαίνουν να αναζητούν γνώσεις και ιδέες πριν να υλοποιήσουν αυτό που πραγματικά θέλουν να κάνουν
  • Μαθαίνουν να μοιράζονται τις γνώσεις που απέκτησαν και να τις ανταλλάσσουν με τους συμμαθητές τους

Στόχος της πλατφόρμας είναι βοηθήσει τα παιδιά να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να αναδείξουν τις ικανότητες τους στον χώρο της επιχειρηματικότητας από τις πολύ μικρές κιόλας αυτές ηλικίες. Ακόμα, να ανακαλύψουν κλίσεις που μπορεί να έχουν πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο επαγγελματικό τομέα και να αγαπήσουν πράγματα που ίσως μέχρι τώρα να τους ήταν άγνωστα.

Διακρίσεις

Η καινοτόμος πλατφόρμα KidStartupper.com παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ενώπιον των τεχνολογικών κολοσσών Google, Microsoft και DELL στα διεθνή συνέδρια επιχειρηματικότητας και νέων τεχνολογιών WEBIT και WEB SUMMIT που πραγματοποιήθηκαν το 2014. Για την σχεδίαση και δημιουργία της πλατφόρμας χρησιμοποιήθηκαν οι πιο σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού και εργαλεία πληροφορικής (η όλη διαδικασία της μελέτης, έρευνας, κατασκευής καθώς και των ελέγχων ασφάλειας που πραγματοποιήθηκαν, διήρκησε περίπου 4 χρόνια).

Υπεύθυνος προγράμματος: Στέφανος Πέτρου-Καθηγητής Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.