Εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ ΑΜ-Θ

Επίκαιρη, διδακτική και «διαδραστική» σειρά εκδηλώσεων με καταρτισμένους ομιλητές και παράλληλες δράσεις, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων «Βία Στοπ»

Το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων «Βία Στοπ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών και των Παιδιών, η οποία είναι καθιερωμένη στις 25 Νοεμβρίου, διοργανώνει εκδήλωση-ενημέρωση για την ευαισθητοποίηση στο σημαντικό αυτό ζήτημα, με τη συμμετοχή τοπικών οργανώσεων της Καβάλας.

Ειδικότερα, η πληροφόρηση του φοιτητικού κοινού και η καλλιέργεια σημαντικών δεξιοτήτων όσον αφορά την αναγνώριση και την αντιμετώπιση των περιστατικών βίας κατά συγκεκριμένων ομάδων, όπως των γυναικών και των παιδιών, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική την σημερινή εποχή. Επίσης, κατά την εκδήλωση θα λάβουν χώρα κι άλλες διαδραστικές εκδηλώσεις, όπως επίδειξη αυτοάμυνας και πρώτων βοηθειών, καθώς και ενημέρωση για τα ναρκωτικά σε σχέση με τη βία προκειμένου να επιτευχθεί η πολύπλευρη ενημέρωση των φοιτητών.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Φουαγιέ του μεγάλου Αμφιθεάτρου όσο και του εξωτερικού προαύλιου χώρου του ΤΕΙ ΑΜ-Θ την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 από τις 13:00 έως τις 15:00.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα

13:00-14:00: Επιστημονική Ημερίδα

Ομιλητές:

  • Dr Μιχαήλ Σωτηρίου
  • Μακάριος Λαζαρίδης
  • Δρ Σεβαστή Χατζηφωτίου
  • Dr Σπυρίδων Κουτσούκης

14:00-15:30:Επιμέρους Δράσεις

  • Επίδειξη πρώτων Βοηθειών-Γιατροί του Κόσμου/ εκπαιδευτές ΕΚΑΒ Καβάλας
  • Δράσεις Ενημέρωσης-Ευαισθητοποίησης-Northern Lights Aid, Πνοή Καβάλας, Σωματείο Άγιος Νέστωρ
  • Αυτοάμυνα-Μαθήματα/επίδειξη τεχνικών-ΒΙΑ ΣΤΟΠ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΔΠΜΣ «Διδακτική, Παιδαγωγική και ΤΠΕ» στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Διδακτικής, Παιδαγωγικής και ΤΠΕ» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του ΤΕΙ ΑΜ-Θ το διάστημα 23-25 Νοεμβρίου 2018.