Τρεις σκιτσογράφοι της «Καθημερινής» θα… παλέψουν στην Καβάλα με την πολιτική ορθότητα

Ανδρέας Πετρουλάκης, Ηλίας Μακρής και Δημήτρης Χαντζόπουλος φιλοξενούνται στο Ιμαρέτ από το Ερευνητικό Κέντρο ΜΟΗΑ με «οικοδεσπότη» τη Μαργαρίτα Πουρνάρα για τα 100χρονα της γνωστής εφημερίδας

Η εφημερίδα «Καθημερινή» γιορτάζει τα 100 της χρόνια το 2019 με σειρά εκδηλώσεων, που έχει ήδη ξεκινήσει από την Αθήνα. Σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο ΜΟΗΑ της Καβάλας, το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018 στις 19:00 οι τρεις σκιτσογράφοι της, Ανδρέας Πετρουλάκης, Ηλίας Μακρής και Δημήτρης Χαντζόπουλος, θα απαντήσουν στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου, Μαργαρίτας Πουρνάρα για τα όρια της σάτιρας, το χιούμορ στην εποχή της κρίσης, την επέλαση της πολιτικής ορθότητας.

Θα παρουσιάσουν αρκετές από τις γελοιογραφίες τους των τελευταίων μηνών και θα σχολιάσουν την πολιτική πραγματικότητα.

Ο Χανιώτης Ανδρέας Πετρουλάκης γεννήθηκε το 1958 και έχει σπουδάσει ιατρική. Είναι αυτοδίδακτος γελοιογράφος. Από το 2000 εργάζεται στην «Καθημερινή». Έχει συνεργαστεί με πολλές εφημερίδες («Πρώτη», «Έθνος», «Μεσημβρινή») και περιοδικά («Αντί», «Μετρό», «Κλικ», «Μεν», «Γαλέρα»), ενώ έχει συμμετάσχει και σε δεκάδες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Ηλίας Μακρής γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στο Βερολίνο και στο Braunschweig της Γερμανίας Από το 1981 ζει στην Αθήνα και εργάζεται στην «Καθημερινή». Από το 1983 ασχολείται επαγγελματικά με την πολιτική γελοιογραφία. Έχει εργαστεί στις εφημερίδες «Έθνος», «Το Βήμα» και από το 1988 είναι μόνιμος συνεργάτης της εφημερίδας «Καθημερινή». Έχουν εκδοθεί δέκα λευκώματα με γελοιογραφίες του.

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος γεννήθηκε το 1956 στην Πάτρα. Σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κινούμενα σχέδια στο Emily Carr University of Art + Design, στο Βανκούβερ του Καναδά. Από το 2015 εργάζεται ως σκιτσογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή». Έχει εκδώσει τα βιβλία Αί αγαπώσαι, Αχ και να ’ξερες τι μου θύμισες, Εις Άγραν Ρεθύμνου και Στο Τούνελ, στις Εκδόσεις «Άγρα».

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Ιμαρέτ και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2510 620151 ή να επικοινωνήσουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected].