Δυναμικά και… εκπαιδευτικά μπήκε η χρονιά για το Ωδείο «Νεάπολις» [φωτογραφίες]

Επιτυχημένη η ημερίδα για την επιστήμη της Μουσικοθεραπείας και τα οφέλη της σε ασθενείς-Η εκδήλωση επενδύθηκε με τραγούδι και ρυθμικό παιχνίδι

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» με θέμα «Μουσικοθεραπεία: η χρήση και τα οφέλη της». Τη διοργάνωση ανέλαβε το Ωδείο «Νεάπολις» σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Οι ομιλητές Ντόρα Ψαλτοπούλου, Παυλίνα Τσακαλακίδου, Αντιγόνη Καντούρη, Όλια Παμπουκίδου, Απόστολος Λάσχος, Κατερίνα Κάργιου, Τάσος Παπαδόπουλος και η Καβαλιώτισσα Φαίη Ευαγγέλου διαφώτισαν το κοινό σχετικά με την επιστήμη της Μουσικοθεραπείας και τα οφέλη της σε ανθρώπους με άνοια, με σύνδρομο Down, με κινητικά προβλήματα, με αυτισμό κτλ.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, καθώς η επιστήμη της Μουσικοθεραπείας «αγγίζει» πολλούς κλάδους πέρα από τους μουσικούς, όπως την Ειδική Αγωγή, τους φροντιστές των ατόμων της 3ης ηλικίας, τους εκπαιδευτικούς, τους νοσηλευτές, τους φυσικοθεραπευτές και πολλές  συναφείς ειδικότητες.

Ξεχωριστή στιγμή η παρουσία μαθητή του κ. Λάσχου ο οποίος ερμήνευσε ένα δικό του τραγούδι, συνοδεύοντάς το στο ταμπούρο. Το κοινό συμμετείχε με τραγούδι και ρυθμικό παιχνίδι, καθώς και η παρουσίαση της κ. Ευαγγέλου, η οποία παρουσίασε τη μελέτη της για τα οφέλη της Μουσικοθεραπείας στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο.

Έπειτα από ένα βιωματικό παραμύθι από την επίσημη προσκεκλημένη κ. Ψαλτοπούλου επιδόθηκαν οι σχετικές βεβαιώσεις.

Η διεύθυνση του Ωδείου «Νεάπολις» ευχαριστεί θερμά όλους όσοι παραβρέθηκαν στην ημερίδα, την κ. Κουμανίδου και το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, καθώς και τον δήμο Καβάλας, ο οποίος στέκεται πάντα αρωγός στα καλλιτεχνικά -και όχι μόνον- δρώμενα του Ωδείου.