Μαθητές ΓΕΛ Λιμένα Θάσου: «Αν θεωρείται φασισμός να αγαπάς την χώρα σου τότε δεχόμαστε τον όρο»

Συμβολική κατάληψη του σχολείου για το Μακεδονικό και ψήφισμα με απαντήσεις περί φασισμού και μαριονεττών…

Σε συμβολική κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν οι μαθητές του ΓΕΛ του Λιμένα της Θάσου, στο πλαίσιο των αντιδράσεων για την συμφωνία των Πρεσπών. Με ψήφισμα που εξέδωσαν, εξήγησαν τους λόγους που προχώρησαν σ’ αυτή την κίνηση, έδωσαν τις απαντήσεις τους αναφορικά με τις «ταμπέλες» που κόλλησαν στους μαθητές όλοι αυτοί που διαφωνούν με τον συγκεκριμένο τρόπο έκφρασης της διαφωνίας τους και επισήμαναν ότι η απόφαση τους ήταν συλλογική προκειμένου να ακουστούν οι ανησυχίες τους με τον δικό τους τρόπο.

Ακολουθεί το ψήφισμα των μαθητών του Γενικού Λυκείου Λιμένα αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών

«Δεν είμαστε μαριονέτες κανενός πολιτικού κόμματος»

«Σήμερα, 29/11/2018, ορίστηκε ως πανελλήνια μέρα κατάληψης, ώστε οι μαθητές να δείξουν την αντίθεσή τους προς το Μακεδονικό ζήτημα. Για αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε και εμείς να λάβουμε μέρος σε αυτήν την δράση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολιτικά πρόσωπα να μας χαρακτηρίσουν φασίστες καθώς και άτομα άβουλα και προσκολλημένα στον ψηφιακό κόσμο. Έτσι και εμείς με την σειρά μας ερχόμαστε να στηρίξουμε τις απόψεις μας και να κάνουμε την φωνή μας να ακουστεί ως ανερχόμενοι ενεργοί πολίτες.

Το Μακεδονικό Ζήτημα ξεκίνησε από τα τέλη του 19ου αιώνα και συνεχίζει να υφίσταται μέχρι και σήμερα χωρίς να έχει παρθεί μια ουσιαστική απόφαση που να βρίσκει σύμφωνους τους πολίτες και τα κράτη που εμπλέκονται. Εμείς ως Μακεδόνες πολίτες υποστηρίζαμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι η Μακεδονία είναι μόνο μία και ελληνική. Αυτό φαίνεται μέσα από τα γεγονότα μιας μακροχρόνιας ιστορίας που έχει ρίζες πιο βαθιές από αυτές του συγκεκριμένου ζητήματος.

Αρχικά οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως δεν είμαστε μαριονέτες κανενός πολιτικού κόμματος. Είμαστε η νεολαία που εκφράζει τα άγχη, τους προβληματισμούς αλλά και την αντίθεση της για αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα το μέλλον μας. Σαν γενιά χαρακτηριζόμαστε ως «πρόβατα» δίχως δικιά μας βούληση και εύκολα κατευθυνόμενα από τα Μ.Μ.Ε. Σας πληροφορούμε ότι ενδιαφερόμαστε για την χώρα μας, το μέλλον μας και τα δικαιώματά μας.

Η σημερινή συμβολική κατάληψη πραγματοποιήθηκε με σκοπό την αφύπνιση των αρχών του κράτους με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίησή τους. Σκοπός μας δεν είναι οι υλικές ζημιές ούτε να θίξουμε τους καθηγητές μας. Ήταν μια συλλογική απόφαση της μαθητικής μας κοινότητας για να ακουστούν οι ανησυχίες μας με τον δικό μας τρόπο.

Είναι καιρός να ξυπνήσουμε σαν χώρα, να υπερασπιστούμε την ιστορία μας και να αποκτήσουμε ενεργό ρόλο στην διακυβέρνηση της χώρας μας και ειδικότερα σε αποφάσεις που επηρεάζουν την ομογένεια μας σαν λαό. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και αν φασισμός θεωρείται να αγαπάς και να υποστηρίζεις την χώρα σου τότε δεχόμαστε τον όρο»!