«Ιχνηλατώντας» τη σωστή χρήση της τεχνολογίας και του διαδικτύου

Εκδήλωση από την Ομάδα Έκφρασης Ελληνικού Πολιτισμού «Ιχνηλάτες» και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας για την υπερεξάρτησή μας από την τεχνολογία και το διαδίκτυο με ομιλητή τον Γιώργο Μιχαηλίδη

Μία εξαιρετική εκδήλωση έλαβε χώρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» το βράδυ της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2018 η οποία αφορούσε μεταξύ άλλων τα συν και τα πλην της σύγχρονης… μάστιγας της εποχής, της υπερεξάρτησής μας από την τεχνολογία και το διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, η Ομάδα Έκφρασης Ελληνικού Πολιτισμού «Ιχνηλάτες», σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, διοργάνωσε ομιλία με θέμα: «Συνομιλώ και διαπιστώνω: Χρησιμοποιώ συνετά την τεχνολογία;» στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Κύριος εισηγητής και συνομιλητής με τους μικρούς μαθητές, αλλά και με τους ενήλικους οι οποίοι βρέθηκαν στην εκδήλωση, ήταν ο προγραμματιστής Η/Υ, Γιώργος Μιχαηλίδης.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η εισαγωγή του, απευθυνόμενοι κυρίως στους μαθητές και στη σχέση τους με την τεχνολογία. «Δε θα σας παρουσιάσω κάποιο βαρετό powerpoint, άλλωστε η τεχνολογία το έχει ξεπεράσει προ πολλού. Ούτε φυσικά θα σας μιλήσω για τους κινδύνους του ίντερνετ και των νέων τεχνολογιών. Είναι σαν να μιλάς σε έναν ναρκομανή για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών».

Ο κ. Μιχαηλίδης απομυθοποίησε με τρόπο γλαφυρό και παραστατικό αρκετά στερεότυπα τα οποία άπτονται της τεχνολογίας στην καθημερινή της χρήση, ενώ με παραδείγματα και επιχειρήματα προέτρεψε τους χρήστες της, ιδίως τους μικρούς σε ηλικία, να ζουν περισσότερο και να… σερφάρουν λιγότερο.