Γιορτή Αγίου Νικολάου στην Καβάλα: Η πόλη δεν ξέχασε τους ναυτικούς της [φωτογραφίες]

Με τη λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου στην παραλία της Καβάλας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μιλήτου κ. Αποστόλου, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του προστάτη των θαλασσοπόρων

Τιμήθηκε το πρωί της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου 2018 ο προστάτης των θαλασσινών, Άγιος Νικόλαος με τον καθιερωμένο Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε στον ομώνυμο ναό και τη λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου στην παραλία της Καβάλας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μιλήτου κ. Αποστόλου -λόγω απουσίας του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στεφάνου- του κλήρου και των καβαλιωτών.

Το πρωί εψάλη Θεία Λειτουργία και τελέσθηκε μνημόσυνο για τους τεθνεώτες ναυτικούς, με την εκπροσώπηση των θεσμικών Αρχών της πόλης και πλήθους πολιτών. Κατόπιν έγινε η περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Νικολάου στην παραλιακή οδό. Την Εικόνα την κρατούσαν στα χέρια άνδρες του Λιμενικού Σώματος και την περιφορά της συνόδευε η Φιλαρμονική του δήμου Καβάλας.

Μετά την περιφορά όλοι μετέβησαν στον χώρο όπου στεγάζεται το Σωματείο Λιμενεργατών για να τιμήσουν όλους τους ναυτικούς οι οποίοι έχουν φύγει από την ζωή. Παρατέθηκε δεξίωση από τους λιμενεργάτες του Νομού και μοιράστηκαν κόλλυβα στη μνήμη τους.

Δηλώσεις για τη μεγάλη γιορτή έκαναν ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ, Κώστας Αντωνιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος και η πολιτευτής με τη ΝΔ, Βάσω Παπουτσή-Μήττα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Νίκος Παναγιωτόπουλος
Μεγάλη θρησκευτική γιορτή σήμερα, μεγάλη γιορτή και για την πόλη μας. Βρήκα χρόνο για να φύγω από τις εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής που συνεδριάζει για να βρεθώ με τους πολίτες της Καβάλας και να εκκλησιαστώ μαζί τους. Μην ξεχνάμε ότι Νικόλαος σημαίνει νίκη του λαού. Ελπίζω να προκύψει αυτό.

Κώστας Αντωνιάδης
Χρόνια πολλά στους ναυτικούς μας, στην πόλη της Καβάλας και σε όσους γιορτάζουν. Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την πόλη της Καβάλας. Η θάλασσα πάντοτε ήταν πηγή ζωής και πλούτου για τους κατοίκους της.

Θόδωρος Μαρκόπουλος
Η Καβάλα γιορτάζει σήμερα τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Νικολάου. Να ευχηθούμε χρόνια πολλά στο Πολεμικό και Εμπορικό Ναυτικό, στο Λιμενικό Σώμα, στους αλιείς και σε όλους όσοι εργάζονται στα λιμάνια μας. Ο Άγιος Νικόλαος ας φωτίζει τις σκέψεις όλων των ανθρώπων, ώστε να διεκδικούμε ότι καλύτερο και για την πόλη και τους ανθρώπους της.

Βάσω Παπουτσή-Μήττα
Γιορτάζει η πόλη μας σήμερα, πολύς κόσμος στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Να έχουμε την ευχή του, να μας βοηθάει στην κρίσιμη στιγμή που βρίσκεται η χώρα μας. Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν.