Καβάλα: Κλειστός δασικός δρόμος λόγω παρατημένου… οχήματος [φωτογραφίες]

Ο δασικός δρόμος οδηγεί στο Σύμβολο όρος από τις Ελευθερές προς τη Φωλιά και είναι κλειστός εδώ και 2 μήνες λόγω ενός χαλασμένου χωματουργικού μηχανήματος

Κλειστός είναι ένας κεντρικός δασικός δρόμος ο οποίος οδηγεί στο Σύμβολο όρος με κατεύθυνση από τις Ελευθερές προς τη Φωλιά, λόγω ενός εγκαταλελειμμένου χωματουργικού μηχανήματος (φαγάνα) το οποίο εγκαταλείφθηκε προφανώς λόγω βλάβης.

Αυτό συνεπάγεται ότι όποιος θέλει να ανέβει στο βουνό -είτε για βόλτα είτε για έκτακτες περιπτώσεις, όπως, για παράδειγμα, είναι η κατάσβεση μιας φωτιάς- θα πρέπει να ανέβει ή από το Μυρτόφυτο ή από τη Φωλιά, χωρίς, όμως, να μπορεί να βγει από την άλλη πλευρά και να είναι αναγκασμένος να κάνει κύκλο.

Το βέλος δείχνει το ακριβές σημείο στο οποίο έχει κλείσει η δρόμος

Σε σχόλιό του σε μήνυμα στο facebook ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου, Μάκης Ζουμπλιός αναφέρει τα εξής: «Ο δασικός δρόμος προς το Σύμβολο όρος ανεβαίνοντας από Αγία Παρασκευή (Ελευθεραί) για Φωλεά, ο κεντρικός δασικός δρόμος δηλαδή είναι κλειστός σχεδόν 2 μήνες. Όχι από κάποια κατολίσθηση ή επειδή κόπηκε ο χωματόδρομος από κάποια βροχή αλλά επειδή έχει χαλασμένο χωματουργικό μηχάνημα!!!!! Αυτά ρε φίλε μόνο στην Ε Λ Λ Α Δ Α μπορούν να γίνουν. Έτσι λοιπόν αν θέλει κάποιος για το οτιδήποτε να ανέβει στο βουνό θα πρέπει να ανέβει ή από Μυρτόφυτο ή από Φωλεά χωρίς όμως να μπορεί να βγει από την άλλη μεριά. Δεν σχολιάζω το γεγονός αν γίνει κάτι πιο έκτακτο. Το θέμα θα το φέρω και στο Συντονιστικό Όργανο του δήμου Παγγαίου το οποίο θα γίνει τις επόμενες μέρες μεταξύ όλων των φορέων για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών συνθηκών και ελπίζω να πάρω μια ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από το Δασαρχείο».

Μάλιστα, αρκετοί σχολιάζουν ότι αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα και αναγκάστηκαν να κάνουν κύκλους μέσα στο βουνό, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι το πρόβλημα υπάρχει από τα τέλη Αυγούστου, με το Δασαρχείο Καβάλας να προειδοποιεί για τον κλειστό δρόμο με την αντίστοιχη σήμανση.