Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας: Ένωσαν τα χέρια τους για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα

Ανθρώπινη αλυσίδα έξω από τα γραφεία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Καβάλας για την ευαισθητοποίηση του κόσμου ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διεθνούς Σοροπτιμισμού, ανοικτή συγκέντρωση με τη μορφή μίας ανθρώπινης αλυσίδας έξω από τα γραφεία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Καβάλας και συμβολική πορεία προς το δημαρχείο της Καβάλας για να δηλώσει για μία ακόμη φορά ένα ηχηρό ΟΧΙ στη βία κατά των γυναικών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 16ήμερου ενεργών δράσεων κατά της βίας βάσει διάκρισης φύλου το οποίο ξεκινάει κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου (Παγκόσμια ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών ) και τελειώνει στις 10 Δεκεμβρίου ( Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διεθνούς Σοροπτιμισμού ).

Αρχικά οργανώθηκε από ακτιβιστές στα εγκαίνια του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ηγεσίας Γυναικών το 1991 και εξακολουθεί να συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο από το κέντρο για την Παγκόσμια Ηγεσία Γυναικών. Κατά τη διάρκειά του διοργανώνονται στρατηγικές από οργανώσεις και μεμονωμένους πολίτες σε όλο τον κόσμο για να υψώσουν τις φωνές τους για την πρόληψη και εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Υποστηρίζοντας αυτήν την πρωτοβουλία, υπό την ηγεσία του Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres, η καμπάνια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών UNiTE, ζητά παγκόσμια δράση για να αυξηθεί η αφύπνιση και οι προσπάθειες για συνηγορία και η ανταλλαγή γνώσης και πρωτοβουλιών.

Τα τελευταία χρόνια η καμπάνια χρησιμοποιεί το πορτοκαλί χρώμα, που αντιπροσωπεύει ένα λαμπερότερο μέλλον απαλλαγμένο από βία κατά των γυναικών και κοριτσιών σαν ένα ενωτικό θέμα προβάλλοντας όλες τις παγκόσμιες δραστηριότητες.

Η δράση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών ούτως ώστε να μη μένουν απαθείς μπροστά σε οποιαδήποτε μορφή βίας κατά των κοριτσιών και των γυναικών, καθώς και στην ενδυνάμωση των θυμάτων βίας και των οικείων τους για να μη μένει κανένα αδίκημα κλειδωμένο πίσω από κλειστές πόρτες.