Πέθανε ο παραγωγός του ούζου Μπαμπατζίμ. Η διαδρομή από τη Χρυσούπολη Καβάλας μέχρι την κατάκτηση της αγοράς

Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος υπήρξε μια από τις πιο πληθωρικές μορφές των παραγωγών αποσταγμάτων και οίνου στην Ελλάδα-Ήταν ο πρώτος Έλληνας ο οποίος εμφιάλωσε τσίπουρο-Το «τουιτάρισμα» του Μακάριου Λαζαρίδη

Σε ηλικία 78 ετών «έφυγε» από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας 24 Δεκεμβρίου 2018, παραμονή Χριστουγέννων ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος.

Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος ήταν ιδιοκτήτης της εταιρείας Μπαμπατζίμ η οποία παράγει τα διάσημα τσίπουρα και ούζα. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον παππού του Σταύρο, το 1875, στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί το 1922 με την ανταλλαγή πληθυσμών έφτασε στη Χρυσούπολη Καβάλας.




Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος γεννήθηκε το 1940 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 4ο Γυμνάσιο Αρρένων της πόλης το 1958. Το 1971 σε ιδιόκτητη έκταση εγκατέστησε τον πρώτο δοκιμαστικό αμπελώνα στην περιοχή Όσσα, στην περιοχή του Λαγκαδά, στις πλαγιές του όρους Βερτίσκου σε υψόμετρο 620 μέτρων και σε απόσταση μόλις 32 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη.

Το 1984 εμφάνισε για πρώτη φορά Rose κρασί από την ποικιλία Ξινόμαυρο, που κατέκτησε επαίνους και βραβεία και αναγνωρίστηκε ως τοπικός οίνος, όπως αναφέρει το businessnews.

Αποφοίτησε από το 4ο Γυμνάσιο Αρρένων της πόλης το 1958. Το 1971 σε ιδιόκτητη έκταση εγκατέστησε τον πρώτο δοκιμαστικό αμπελώνα στην περιοχή Όσσα, στην περιοχή του Λαγκαδά, στις πλαγιές του όρους Βερτίσκου σε υψόμετρο 620 μέτρων και σε απόσταση μόλις 32 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη.

Το 1984 εμφάνισε για πρώτη φορά Rose κρασί από την ποικιλία Ξινόμαυρο, που κατέκτησε επαίνους και βραβεία και αναγνωρίστηκε ως τοπικός οίνος, ενώ ήταν ο πρώτος Έλληνας ο οποίος εμφιάλωσε τσίπουρο.

Υπήρξε μια από τις πιο πληθωρικές μορφές των παραγωγών αποσταγμάτων και οίνου στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Η κηδεία του θα γίνει τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

*Πηγή: iefimerida.gr

Το «τουιτάρισμα» του Μακάριου Λαζαρίδη

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή το θλιβερό γεγονός, χαρακτηρίζει τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο ως έναν άνθρωπο με όραμα και μεράκι, παράδειγμα για όλους όσοι θέλουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του τόπου τους, ενώ εκφράζει τα ειλικρινά του συλλυπητήρια στους οικείους του.