Το γλυκό της Καβάλας! [Φωτογραφίες]

Τα γεμιστά χωνάκια κουραμπιέ με φουντούκι και κρέμα της Καλλιόπης Σωτηρέλλη κέρδισαν τους κριτές του 1ου διαγωνισμού γλυκού που διοργάνωσε η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Με το πιο γλυκό τρόπο ολοκληρώθηκε η πρώτη χρονιά εξωστρέφειας της δράσης Καβάλα Ιστορίες Γεύσης (Kavala Tales of Taste) που σχεδίασε και υλοποιεί η Δημωφέλεια με στόχο την προώθηση τόσο των τοπικών προϊόντων όσο και της Καβαλιώτικης γαστρονομίας.






Γεύσεις και  αρώματα της Καβάλας που διεγείρουν τις αισθήσεις και σε οδηγούν σε ένα ονειρικό ταξίδι από το χθες μέχρι το σήμερα του πολιτισμού και της ιστορίας της πόλης μας, ταξίδεψαν μέσα στο 2018  στην Αθήνα στην Βιέννη και στο Παρίσι αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές από ειδικούς στον τομέα αυτό, προωθώντας παράλληλα την Καβάλα ως κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό. Με τον τρόπο αυτό το Kavala Tales of Taste  αποτέλεσε για την χρονιά που φεύγει έναν από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του τουριστικού μας προϊόντος τόσο στο εσωτερικό , όσο και στο εξωτερικό.

Η πορεία  αυτή έκλεισε για φέτος, που αλλού παρά μόνο στην Καβάλα, όπου οι δημότες της είχαν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δικές τους γευστικές δημιουργίες στα πλαίσια ενός διαγωνισμού που διοργάνωσε η Δημωφέλεια με θέμα τα γλυκά του δήμου μας. Δώδεκα συμμετέχοντες οι οποίοι σε πρώτη φάση είχαν αξιολογηθεί και βαθμολογηθεί  από την ομάδα έργου του Kavala Tales of Taste σε σχέση με τους σκοπούς της δράσης, παρουσίασαν τα γλυκά δημιουργήματα τους στα μέλη της κριτικής επιτροπής, που τα κατέταξαν σε σχέση με την γεύση και την εμφάνιση τους. Η αξιολόγηση αυτή καθώς και η τελική κατάταξη των συμμετοχών υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολη καθώς οι διαγωνιζόμενοι εξέπληξαν με την φαντασία τους, την δημιουργικότητα τους καθώς και με το εύρος των δυνατοτήτων και επιδεξιοτήτων  τους,  παρουσιάζοντας γλυκά πραγματικά κομψοτεχνήματα.

Το πρώτο βραβείο το οποίο συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο 500 Ευρώ απέσπασε η Καλλιόπη Σωτηρέλλη με την δημιουργία της «Γεμιστά χωνάκια κουραμπιέ με φουντούκι και κρέμα». Η Δημωφέλεια με ανακοίνωση της εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της σε όλους τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού καθώς και στους Βασίλη  Σιμιτλιώτη σεφ, Θόδωρο Χατζηχρήστο Πρόεδρο Ζαχαροπλαστών Ν. Καβάλας και Χαρπαντίδη Στάθη, food blogger που αποδέχθηκαν την πρόσκληση της επιχείρησης να συμμετέχουν στην αξιολόγηση των διαγωνιζομένων.

Τέλος οι άνθρωποι του Kavala Tales of Taste και της Δημωφέλεια θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους παραγωγούς και τους διανομείς τοπικών προϊόντων  καθώς και τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους του ευρύτερου χώρου της εστίασης, που αγκάλιασαν την δράση αυτή και  με την ευκαιρία της έλευσης του νέου χρόνου, να ευχηθούν ολόψυχα τόσο σε αυτούς όσο και σε όλους της δημότες μας Καλή  και δημιουργική χρονιά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.