Υποχρεωτική χρήση αλυσίδων σε 4 σημεία του οδικού δικτύου της Καβάλας

Διαβάστε που έχει αποφασίσει να χρησιμοποιούνται οι αντιολισθητικές αλυσίδες από τους οδηγούς η Αστυνομική Διεύθυνση της Καβάλας

Την υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα αυτοκίνητα που κινούνται σε συγκεκριμένες περιοχές του Εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Καβάλας, που χτυπήθηκαν περισσότερο από την «Σοφία», αποφάσισε η Διεύθυνση Αστυνομίας της Καβάλας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί του Σαββάτου (5/1) επισημαίνεται ότι λόγω της ανάγκης διασφάλισης της ομαλής οδικής κυκλοφορίας και πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων που επιβάλλονται από ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη χιονόπτωση) αποφασίζει τα εξής:
  1. Από έκδοσης παρούσας και μέχρι νεοτέρας, την υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για παντός είδους και κατηγορίας οχήματα που κινούνται:

(α) Στην Εγνατία Οδό, από Α/Κ Αγίου Σίλα μέχρι Σταθμό Διοδίων Μουσθένης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
(β) Στην Επ.Ο Ελευθερούπολης-Σερρών, από Ελευθερούπολη μέχρι Νικήσιανη-Παγγαίου
(γ) Στην Εθνική Οδό Δράμας-Καβάλας, στο ύψος περιμετρικής Κρηνίδων.
(δ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από Χ/Θ 148,900 (Γέφυρα Αγ.Ανδρέα) μέχρι Α/Κ Παραλίας Οφρυνίου.

  1. Τα Τ.Τ. Καβάλας – Α.Τ. Παγγαίου, κατά λόγο αρμοδιότητας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους, την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και την Εγνατία Οδό, προβούν σε απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της παρούσας (λήψη πρόσθετων μέτρων τροχαίας, ενημέρωση οδηγών – υπηρεσιών κ.λπ.).
  2. Οι παραβάτες της παρούσας, η ισχύς της οποίας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στο πρόγραμμα «Διαύγεια» και την υλοποίησή της με την προβλεπόμενη από τον ΚΟΚ σήμανση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, τιμωρούνται με κράτηση ή πρόστιμο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 του Π.Κ. και των κατά περίπτωση άρθρων του Ν.2696/1999 «Περί Κ.Ο.Κ.», όπως τροπ. με Ν.3542/2007.