Καβάλα: Κυκλοφοριακό έμφραγμα για δυο ώρες λόγω χιονόπτωσης-Σε επιφυλακή για τον παγετό

Τα έντονα φαινόμενα προκάλεσαν προβλήματα ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους-Χρειάστηκαν αντιολισθητικές αλυσίδες μέχρι και στην 7ης Μεραρχίας-Επηρεάστηκε η λειτουργία της λαϊκής, άσπρισε το παραλιακό μέτωπο

Για δύο περίπου ώρες, από τις 09:00 μέχρι και λίγο μετά τις 11:00 το πρωί του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου 2019, η Καβάλα έζησε στιγμές… Αριάδνης, καθώς η έντονη χιονόπτωση (δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο) προκάλεσε προβλήματα στο αστικό οδικό δίκτυο.






Λίγο μετά τις 09:00 στην 7ης Μεραρχίας η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, το χιόνι κάλυψε το οδόστρωμα, ενώ με δυσκολία πραγματοποιούνταν η κίνηση των οχημάτων στον Άγιο Σίλα, ο οποίος, ωστόσο, δεν έκλεισε.

Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, σημειώνει με δηλώσεις της ότι ως είθισται, προτεραιότητα δόθηκε στους δρόμους οι οποίοι οδηγούν στο Νοσοκομείο της Καβάλας και σε ευαγή Ιδρύματα, ενώ προσθέτει ότι συνεργεία του δήμου έριξαν αλάτι περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Από τον Άγιο Σίλα και μετά, επιφορτισμένη με τη διαδικασία καθαρισμού των δρόμων από το χιόνι ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, η οποία εστίασε το βάρος της στους βασικούς οδικούς άξονες, ενώ την ώρα της έξαρσης των φαινομένων, προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Εθνική Οδό Καβάλας-Δράμας, με την κίνηση να γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Λόγω της χιονόπτωσης επηρεάστηκε και η λειτουργία της λαϊκής, με τους επαγγελματίες να στήνουν τους πάγκους τα ξημερώματα, όμως η ένταση των φαινομένων λίγο μετά τις 09:00 τους ανάγκασε να αποχωρήσουν, καθώς δεν υπήρχε κίνηση, με τον κόσμο να παραμένει στα σπίτια του.

Προβλήματα υπήρξαν και στο παραλιακό τμήμα του Νομού Καβάλας, ιδίως σε Νέα Πέραμο και Νέα Ηρακλίτσα, καθώς και στο Παληό, με το χιόνι να φτάνει τους 10 πόντους ακόμα και μέσα στους οικισμούς. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω φωτογραφία από τη Νέα Πέραμο.

Οι Αρχές και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα παραμείνουν σε επιφυλακή, καθώς μπορεί μεν τα φαινόμενα να σταματήσουν, ωστόσο θα επικρατήσει ισχυρός παγετός στο σύνολο του Νομού.