Μόνο με αλυσίδες η κίνηση στο ορεινό οδικό δίκτυο του Νομού Καβάλας

Καθαροί οι δρόμοι στον αστικό ιστό της Καβάλας και στην Εγνατία Οδό, μικροπροβλήματα στις γειτονιές των παρυφών της πόλης-Ρεκόρ χιονόστρωσης στο νησί της Θάσου

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του Νομού Καβάλας και συγκεκριμένα των δήμων Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου και Θάσου. Τα συνεργεία των δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας δεν έχουν σταματήσει να καθαρίζουν τους δρόμους, όμως ο ισχυρός παγετός δημιουργεί το κύριο πρόβλημα, καθώς το λιωμένο χιόνι γίνεται αμέσως πάγος.




Ο κεντρικός δρόμος της Παλιάς Καβάλας καλυμμένος με χιόνι και πάγο

Το αστικό οδικό δίκτυο της πόλης της Καβάλας είναι καθαρό, όπως και η Εγνατία Οδός, ενώ μικροπροβλήματα παρατηρούνται σε κάποιες γειτονιές της Καβάλας, κυρίως στις βόρειες και ανήλιες περιοχές της πόλης, όπου υπάρχει πάγος.

Ο παγετός θα διατηρηθεί μέχρι και την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, όπου θα ανέβει αισθητά η θερμοκρασία, ενώ νέα πτώση της θερμοκρασίας διαφαίνεται από το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2018. Όσον αφορά τα φαινόμενα, είναι πιθανό να σημειωθούν κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά του Νομού το βράδυ της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου 2019, χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο (περισσότερα για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ).

Ρεκόρ χιονόστρωσης στη Θάσο

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στο νησί της Θάσου, με το χιόνι σε ορισμένες ορεινές περιοχές, όπως στην Παναγία, να φτάνει ακόμα και τα 50 εκατοστά. Μάλιστα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι δεν αρκεί μόνο η ρίψη αλατιού, αλλά χρειάζεται και η αλλαγή του καιρού και η άνοδος της θερμοκρασίας, μιας και ο όγκος του χιονιού θυμίζει… Σιβηρία. Ωστόσο, δήμος, Περιφέρεια και Πυροσβεστική, αλλά και ιδιώτες, δουλεύουν νυχθημερόν, κρατώντας ανοιχτό τουλάχιστον το βασικό οδικό δίκτυο του νησιού.

Ο χιονισμένος Θεολόγος