Η «Σοφία» έκλεισε τα σχολεία: Ποιες εκπαιδευτικές μονάδες θα λειτουργήσουν στον Νομό Καβάλας

Προληπτικές κινήσεις στον δήμο Καβάλας, με τοποθέτηση σακιών με αλάτι έξω από σχολικές μονάδες-Τι θα γίνει με τα σχολεία στους δήμους Παγγαίου, Θάσου και Νέστου την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Κλειστά λόγω παγετού θα είναι τα περισσότερα σχολεία στον Νομό Καβάλας, σύμφωνα με την απόφαση των δήμων. Ο μόνος δήμος ο οποίος έμεινε στο… απυρόβλητο είναι ο δήμος Καβάλας, στον οποίο όλα τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά τη Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.




Μάλιστα, έχουν τοποθετηθεί σάκοι με αλάτι έξω από την πόρτα διάφορων σχολείων, όπως είναι το 5 Λύκειο και το 12ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ με απόφαση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, έχουν ανάψει τα καλοριφέρ στα σχολεία από τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019.

Πάντως, αν αλλάξουν τα καιρικά δεδομένα, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας χιόνισε ξανά στην Καβάλα, θα ληφθεί νέα απόφαση το πρωί της Τρίτης.

Στον δήμο Θάσου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία, λόγω του παγετού και του χιονιού το οποίο σε αρκετά σημεία ξεπερνάει τους 40 πόντους, ενώ ο δήμος Θάσου, μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, καταβάλλουν τεράστιες και διαρκείς προσπάθειες για να καθαρίσουν όλοι οι δρόμοι μέσα στους οικισμούς, καθώς το κεντρικό οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό.

Στον δήμο Παγγαίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία, πλην των βρεφονηπιακών σταθμών οι οποίοι θα λειτουργήσουν κανονικά. Μάλιστα, ο δήμος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής: «Για λόγους πρόληψης και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών ο  Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας  του συνόλου των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παγγαίου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια) την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ειδικότερα του ολικού παγετού που επικρατεί στην περιοχή».

Τέλος, στον δήμο Νέστου όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν κανονικά, πλην της Λεκάνης και του Κεχρόκαμπου.

Όσον αφορά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, θα υπάρξει νέα απόφαση την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.