Καβάλα: Ένας αφανής ήρωας έσωσε δύο ανθρώπους μέσα σε λίγους μήνες

Βρέθηκε τη σωστή ώρα στο σωστό σημείο και έσωσε μια ηλικιωμένη την οποία παρέσυρε φορτηγό και έναν άνθρωπο του οποίου το σπίτι είχε τυλιχτεί στις φλόγες-Μια απίστευτη ιστορία με... σωτήριες συγκυρίες

Είναι από αυτές τις ιστορίες που λες ότι δεν τυχαίνουν. Κι όμως… Τυχαίνουν και μάλιστα σώζουν ζωές. Μια τέτοια απίστευτη ιστορία συνέβη στην Καβάλα, καθώς ένας πολίτης, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, βρέθηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες στο σωστό μέρος, τη σωστή ώρα, σώζοντας δύο ανθρώπους.




Στην πρώτη περίπτωση, τον Ιούλιο του 2018, ο συγκεκριμένος άνθρωπος βρέθηκε μπροστά σε ένα ατύχημα, όπου μια νταλίκα είχε παρασύρει μια ηλικιωμένη στην οδό Κουντουριώτου. Αμέσως έκανε σήμα στον οδηγό της νταλίκας να σταματήσει, άφησε το μηχανάκι στην άκρη και μπήκε χωρίς δεύτερη σκέψη κάτω από το φορτηγό για να τραβήξει την άτυχη γυναίκα, η οποία γλύτωσε με εκδορές (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στον πεζόδρομο της οδού Σπετσών στον Άγιο Νικόλαο στην Καβάλα την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, όπου ένα σπίτι έπιασε φωτιά από σόμπα (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ). Ο ίδιος άνθρωπος είδε τις φλόγες να βγαίνουν από το παράθυρο του σπιτιού κι αφού πρώτα ειδοποίησε την Πυροσβεστική, όρμηξε μέσα στο φλεγόμενο σπίτι, παίρνοντας ένα σεντόνι από παρακείμενο κατάστημα και έβγαλε τον ένοικο ζωντανό και χωρίς να έχει πάθει το παραμικρό.

Ευτυχής συγκυρία ή… κάρμα; Δεν έχει καμία σημασία, καθώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος έσωσε στην ίδια, μάλιστα, περιοχή δύο συνανθρώπους του, χωρίς καν να το σκεφτεί. Μάλιστα, λέει ότι αν τύχει και σε άλλο ανάλογο περιστατικό, το ίδιο θα πράξει, ακόμα και αν -όπως αναφέρει χαριτολογώντας- θεωρηθεί… ύποπτος ότι ο ίδιος τα προκαλεί όλα αυτά, για να «ηρωοποιηθεί».