Διακοπή εργασιών λόγω… κρύου στα δικαστήρια της Καβάλας!

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στην ΓΣ τους να ξεκινούν την εργασία τους στις 9 το πρωί, για μια εβδομάδα, διαμαρτυρόμενοι για το ότι δεν λειτουργεί η κεντρική θέρμανση λόγω μη χορήγησης πίστωσης!!!

Την απόφαση να ξεκινούν καθημερινά, και για μια εβδομάδα, τις εργασίες τους από τις 9.00 το πρωί και όχι από την έναρξη του ωραρίου στις 7.00, πήραν οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας, ως αντίδραση για το γεγονός ότι το κτήριο έχει μείνει χωρίς κεντρική θέρμανση λόγω μη χορήγησης σχετικής πίστωσης!

Η απόφαση, που ήταν ομόφωνη, πάρθηκε στην κοινή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (10/1) θα αρχίσει να ισχύει από την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου μέχρι τις 18 του μηνός. Στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι προχωρούν στην διακοπή των εργασιών για ένα δίωρο επί 7 ημέρες για να προστατεύσουν την υγεία τους αλλά και των συναλλασσόμενων πολιτών από τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων τους αποφασίστηκε επίσης να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15/01 στις ώρα 9.00 στο αίθριο του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας και να ενημερωθούν για την πολύ… κρύα κατάσταση που επικρατεί όλες οι προϊστάμενες αρχές. Η ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο του Εφετείου Θράκης, στο Πρόεδρο του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής, στον Γραμματέα Υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς και στην Ομοσπονδία αναφέρει τα παρακάτω:

«Η κοινή Γενική Συνέλευση της 10-01-2019 των Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας καθώς και των λοιπών εργαζομένων στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας που συνήλθε με θέμα την έλλειψη κεντρικής θέρμανσης στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας λόγω μη χορήγησης πίστωσης και σε συνδυασμό με τις επικρατούσες στην περιοχή ακραίες καιρικές συνθήκες και για την προστασία της υγείας των μελών, των εργαζομένων και των συναλλασσόμενων πολιτών αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

1) τη διακοπή των εργασιών καθημερινά από 11-01-2019 μέχρι και 18-01-2019 και κατά τις ώρες 7.00’ π.μ. έως 9.00’ π.μ.

2) την παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15-01-2019 ώρα 9.00’ π.μ. στο αίθριο του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας.

3) την ενημέρωση των Προϊσταμένων Αρχών του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας, του Εφετείου Θράκης, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας και της ΟΔΥΕ».