Καβάλα: «Θύμα» του βοριά το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ-Προσέκρουσε στο λιμάνι κατά την πρόσδεσή του

Τη στιγμή του ατυχήματος στη περιοχή έπνεαν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ, ενώ από την πρόσκρουση προκλήθηκε ζημιά στην αριστερή πλευρά του πλοίου

Ένα σπάνιο, για τα ναυτικά δεδομένα της Καβάλας, περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης 15 Ιανουαρίου 2019, όταν το πλοίο ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ προσέκρουσε κατά τη διάρκεια της πρόσδεσής του στη μπίντα του λιμανιού της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει τραυματισμός επιβατών ή μελών του πληρώματος, ενώ δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων και ρύπανση της θάλασσας, όπως αναφέρει το tovima.gr.

Τη στιγμή του ατυχήματος στη περιοχή έπνεαν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ, ενώ από την πρόσκρουση προκλήθηκε ζημιά στην αριστερή πλευρά του πλοίου.




Πάντως αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 49 επιβάτες, 11 ΙΧ αυτοκίνητα και 6 φορτηγά, χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα, ενώ έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού διενεργεί το Λιμεναρχείο Καβάλας.

Να σημειωθεί ότι έχει απαγορευτεί ο απόπλους του πλοίου μέχρι να πιστοποιηθεί ότι μπορεί να εκτελέσει το δρομολόγιο με τελικό προορισμό το Λαύριο.

*Κεντρική φωτογραφία: kavalaportnews.gr