Η απεργία «μετέφερε» τις εκλογές των δασκάλων

Την Τρίτη 22/1 θα διεξαχθεί τελικά η ΓΣ και οι εκλογές στους δασκάλους της Καβάλας, μετά την αλλαγή που επέβαλαν οι εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και τις κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν για την Πέμπτη 17/1

Η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 17/1 συζήτηση στην Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα διορισμών μόνιμων και αναπληρωτών δασκάλων – καθηγητών και οι κινητοποιήσεις που όρισαν οι Ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών ήταν η αιτία για την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Καβάλας για την ίδια ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας θα είναι ανοιχτά, όμως ερωτηματικό είναι αν θα λειτουργήσουν μιας και αυτό θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή των δασκάλων στην 24η απεργία ή στην 3ωρη στάση εργασίας που έχει εξαγγελθεί.

Η ΓΣ της Καβάλας είχε προγραμματιστεί για την συγκεκριμένη ημερομηνία εδώ και 3 μήνες και λόγω των παραπάνω εξελίξεων έπρεπε να παρθεί η απόφαση για αναβολή της και ορισμό νέας. Πλέον όπως έγινε γνωστό, από τον πρόεδρο του συλλόγου δασκάλων – νηπιαγωγών της Καβάλας Απόστολο Μουμτζάκη, η ΓΣ στην οποία θα πραγματοποιηθούν και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ, θα διεξαχθούν την Τρίτη 22 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου της Καβάλας. Εκείνη την ημέρα, όπως είναι φυσικό, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.