Ξεκίνησε η… αντίστροφη μέτρηση για τους πεζούς στην Καβάλα

Η αντιδήμαρχος, Ευαγγελία Δρακονάκη μιλά για τον εκσυγχρονισμό των φωτεινών σηματοδοτών, αλλά και για τη δημιουργία νέων κυκλικών κόμβων στην πόλη

Τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων φωτεινών σηματοδοτών θα καλύπτει κονδύλι το οποίο θα εκταμιεύσει ο δήμος Καβάλας σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, Ευαγγελία Δρακονάκη. Η αντιδήμαρχος μιλώντας στον ALPHA Radio 88,6 αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό των φωτεινών σηματοδοτών στην πόλη της Καβάλας, ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει με την τοποθέτηση φαναριών τα οποία δείχνουν τον χρόνο αναμονής για τους πεζούς, αλλά και στις σκέψεις της διοίκησης για δημιουργία κυκλικών κόμβων σε διάφορα επίμαχα σημεία της πόλης, ώστε να περιοριστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα το οποίο παρατηρείται σε κεντρικές οδούς της Καβάλας.

Θα γίνει η συντήρηση όλων των σηματοδοτών

Η κ. Δρακονάκη αρχικά μίλησε για την συντήρηση, αλλά και τους νέους φωτεινούς σηματοδότες υποστηρίζοντας πως «ο δήμος Καβάλας κάθε χρόνο βάζει έναν κωδικό που έχει να κάνει με τη συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών, σε συνεργασία με μια εταιρία η οποία επικουρικά ενισχύεται από τους ηλεκτρολόγους της Τεχνικής Υπηρεσίας. Φέτος ενισχύσαμε τον κωδικό αυτό και το ποσό φτάνει πλέον στις 80.000 ευρώ. Με αυτό το ποσό θα γίνει η συντήρηση των σηματοδοτών και η αλλαγή των υψηλών φαναριών με λαμπτήρες led και όλους τους καινούργιους μηχανισμούς που απαιτούνται, αφενός για την εξοικονόμηση ενέργειας και αφετέρου για τη μείωση των εργατοωρών. Νομίζω ότι αυτά τα έργα θα διευκολύνουν τη διέλευση των πεζών, η αρχή θα γίνει σε κομβικά σημεία, όπως στην Αβέρωφ με Βενιζέλου, και στην Ερυθρού με Δαγκλή».

«Η έννοια του κυκλικού κόμβου, τουλάχιστον τεχνικά με βρίσκει πάντα υπέρμαχη»

Στο ερώτημα σχετικά με το πόσοι κυκλικοί κόμβοι θα δημιουργηθούν μέσα στην πόλη εξήγησε πως «θα κινηθούμε ανάλογα με τους κυκλοφοριακούς φόρτους. Η εργολαβία εξελίσσεται. Η υποδομή τους σήμερα είναι παρωχημένη, η έννοια του κυκλικού κόμβου, τουλάχιστον τεχνικά, με βρίσκει πάντα υπέρμαχη, διότι θεωρώ ότι τουλάχιστον σε μεγάλα κομβικά σημεία οι κυκλικοί κόμβοι μπορούν να ανταποκριθούν».

Τα υποψήφια σημεία για δημιουργία κυκλικών κόμβων

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σημεία που εξετάζουν την δημιουργία κυκλικών κόμβων, λέγοντας: «Για το Φάληρο υπάρχει μια μελέτη για κυκλικό κόμβο η οποία θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να ολοκληρωθεί για να ενταχθεί σε χρηματοδότηση. Το δαιδαλώδες πλαίσιο των φαναριών πρέπει κάποια στιγμή να καταργηθεί, αλλά μέχρι τότε εμείς πρέπει να φροντίζουμε για την ασφαλή μετακίνηση οδηγών και πεζών. Η συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών είναι πάντα στο νούμερο 1 στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στην κυκλοφορία της πόλης. Θεωρώ ότι στο γήπεδο Καραγιάννη, στο ύψος του Μπέλου, ενδείκνυται για να εφαρμόσουμε αυτό το μέτρο. Ένας ακόμα κυκλικός κόμβος που έχει μελετηθεί είναι στην είσοδο του Αρχαιολογικού Θεάτρου των Φιλίππων».