Έχουν πει το νερό… νεράκι στο Λυκόστομο Καβάλας

Από την παραμονή των Χριστουγέννων υπήρχε πρόβλημα με την υδροδότηση του χωριού-Στέρεψαν ακόμα και οι δεξαμενές για την κάλυψη των βασικών αναγκών των κατοίκων

Από την παραμονή των Χριστουγέννων το Λυκόστομο Καβάλας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ). Οι κάτοικοι, πολλοί εξ αυτών μεγάλης ηλικίας, αναγκάζονταν να γεμίζουν μπουκάλια και μπιτόνια με νερό από πηγάδια, από διπλανά σπίτια, μέχρι και από διπλανά χωριά, για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε για κάποια σπίτια, όμως και πάλι το χωριό, σχεδόν έναν μήνα μετά, αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα, ενώ στέρεψαν και οι δεξαμενές οι οποίες κάλυπταν ένα μέρος των αναγκών των κατοίκων, οι οποίοι έχουν πει το νερό… νεράκι και μάλιστα εν μέσω της χειμερινής περιόδου.

Η βλάβη στο δίκτυο εντοπίστηκε εντός του χωριού, όμως αργότερα διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα ήταν στο δίκτυο κοντά στο Κρυονέρι. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ αιτήθηκαν στον δήμο την αποστολή βυτιοφόρου, ώστε να γεμίσουν οι δεξαμενές.

Τελικά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε πλήρως το πρωί της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου 2019, μετά από μια πολυήμερη ταλαιπωρία των κατοίκων του οικισμού.