Κάθετη αντίθεση στην ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ Καβάλας κατά του ΓΕΛ Λιμένα

Ο πρόεδρος και δύο μέλη του ΔΣ δηλώνουν ότι αντιλαμβάνονται το νόημα των λεγομένων των μαθητών και απορούν πώς οι υπόλοιποι έξι, ανάμεσα τους και φιλόλογοι, δεν το κατανόησαν

Σκοπιμότητες και πολιτικοί λόγοι είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο και δύο μέλη της ΕΛΜΕ Καβάλας, οι λόγοι που οδήγησαν την πλειοψηφία του ΔΣ του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών (που αποτελείται από 6 μέλη) να εκδώσουν ανακοίνωση με αφορμή το περίφημο, πλέον, βίντεο των μαθητών του ΓΕΛ Λιμένα. Ο Σωτήρης Τότης καθώς και οι Σωτήρης Πετρούσης και Αντώνης Ντανμπαλής με δική τους ανακοίνωση δηλώνουν ότι αντιλαμβάνονται πλήρως το νόημα των λεγομένων των μαθητών, που ουδεμία σχέση έχει με την υποστήριξη ή διάδοση του φασισμού και επισημαίνουν ότι δεν κατανοούν πώς εκπαιδευτικοί με την ιδιότητα του φιλολόγου δεν μπορούν να το κατανοήσουν…

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του προέδρου και των δύο μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας

«Αντιλαμβανόμαστε το νόημα των λεγομένων των μαθητών, που ουδεμία σχέση έχει με την υποστήριξη ή διάδοση του φασισμού»

«Τα τρία μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος, που αποτελούν την  μειοψηφούσα άποψη στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καβάλας  για το θέμα που προέκυψε με το ΓΕΛ Λιμένα, απαντώντας στην συγκυριακή πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας λέμε τα εξής:

  1. Συντασσόμαστε πλήρως με την ανακοίνωση του ΓΕΛ Λιμένα.
  2. Πρόκειται για επιτηδευμένη διαστρέβλωση του νοήματος των λεγομένων των μαθητών του σχολείου, στο συγκεκριμένο video του ψηφίσματος των μαθητών, με αφορμή τις γενικευμένες καταλήψεις των σχολείων αναφορικά με το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας.
  3. Απομονώνοντας αρχικά τη φράση «Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση… του φιλόπατρη» της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ, τονίζουμε ότι οι μαθητές δεν αυτοχαρακτηρίζονται ως φασίστες. Αντιθέτως, ο λόγος τους είναι σαρκαστικός προς αυτούς που ταυτίζουν τη φιλοπατρία με το φασισμό και γι’ αυτό ειρωνευόμενοι προβαίνουν σε έναν υποθετικό συλλογισμό, ότι αν η φιλοπατρία είναι φασισμός, τότε αποδεχόμαστε τον όρο. Δεν κατανοούμε πώς εκπαιδευτικοί με την ιδιότητα του φιλολόγου δεν μπορούν να το κατανοήσουν!!! Εκτός και εάν υποκρύπτεται κάτι άλλο ή υπάρχουν πολιτικοί λόγοι.
  1. Τα τρία μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος πιστεύουμε ότι η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Λιμένα αντιλαμβάνονται πλήρως το νόημα των λεγομένων των μαθητών, που ουδεμία σχέση έχει με την υποστήριξη ή διάδοση του φασισμού. Γι’ αυτό καλά κάνουν και δεν θίγονται από την εν λόγω ανάρτηση.

Λέμε στην συγκυριακή πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί, όταν βγάζουν ανακοινώσεις που αφορούν τους μαθητές και τους συναδέλφους καθηγητές. Ο ρόλος της ΕΛΜΕ Καβάλας είναι να βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών και των καθηγητών και όχι απέναντί τους, εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες».