Καβάλα: Μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Χρυσούπολη [φωτογραφίες]

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων του δήμου Νέστου, μαθητές και πολίτες και αναγνώσθηκε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου

Συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου 2019 στη Χρυσούπολη του δήμου Νέστου. Το συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχε πλήθος κόσμου αλλά και επισήμων, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των Πολιτιστικών Συλλόγων του δήμου Νέστου και συμμετείχαν σύλλογοι, μαθητές και πολίτες.

«Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε, ό,τι και να γίνει στην Ελληνική Βουλή», τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία της η εκπρόσωπος των Πολιτιστικών Συλλόγων, ενώ στη συνέχεια αναγνώστηκε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου.

Στο συλλαλητήριο μεταξύ άλλων έδωσαν το «παρών» ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο πρώην δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστου συνεδρίασε στις 15 Ιανουαρίου 2019 και μετά από πρόταση του Δημάρχου αποφασίσθηκε από τις παρατάξεις της συμπολίτευσης και της μείζονος αντιπολίτευσης να εκδοθεί ψήφισμα, που θα εκφράζει την αντιπαράθεσή μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών και συγκεκριμένα:

Ως Έλληνες πιστεύουμε και στηρίζουμε το δικαίωμα του κράτους των Σκοπίων να εισέλθει στους διεθνείς οργανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε το σφετερισμό και την καπήλευση της Ιστορίας, της ταυτότητας, της γλώσσας του λαού μας καθώς και του ονόματος της Μακεδονίας. Επιπλέον, θα πρέπει να διασφαλιστούν τα κατάλληλα εχέγγυα και δικλείδες εκ μέρους της χώρας μας, προκειμένου αφενός να υποδειχθεί η άμεση ανάγκη για την επιλογή της τελικής εθνικής ονομασίας της FYROM, η οποία να είναι συμβατή με τη δική της ιστορία και τον πολιτισμό των δικών της υπηκόων και μόνο και αφετέρου η FYROM να αποθαρρύνει την επιστράτευση της εκπαίδευσης της στην καλλιέργεια αλυτρωτικής προπαγάνδας.