Η είδηση για μεγάλη ανάγκη αιμοπεταλίων στην Καβάλα αφορά το… 2011

Διάψευση ως fake news και από τη σελίδα ellinikahoaxes.gr του μηνύματος το οποίο «κατέκλυσε» το facebook και αναφέρει ότι μια κοπέλα στην Καβάλα έχει ανάγκη από αιμοπετάλια

Ένα μήνυμα αναπαράγεται τις τελευταίες μέρες στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και στο messenger, το οποίο αναφέρει μεγάλη ανάγκη αιμοπεταλίων στο Νοσοκομείο της Καβάλας, αλλά δεν είναι αλήθεια. Για την ακρίβεια, σύμφωνα και με τη διάψευση της είδησης από τη σελίδα ellinikahoaxes.gr, το μήνυμα ήταν πραγματικό, αλλά έχουν περάσει χρόνια από το 2011 όπου υπήρχε η ανάγκη για αιμοπετάλια της ομάδας Ο αρνητικό.

Το ψευδές μήνυμα αναγράφει: «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ: Ένα μικρό κοριτσάκι στην Καβάλα χρειάζεται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ αιμοπετάλια 0 αρνητικό για να σωθεί…Οι γονείς του πληρώνουν τα οδοιπορικά σε όποιον μπορεί να βοηθήσει. Παρακαλώ πολύ κοινοποιήστε το ΠΑΝΤΟΥ!!! Το τηλέφωνο της μητέρας είναι 6937………. Όπως ενημερώνουν το παιδί βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο, ΕΠΕΙΓΕΙ να βρεθούν αιμοπετάλια. Διαδώστε μήπως βρεθεί κάποιος να μπορεί να βοηθήσεi!!!

Για την ακρίβεια, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το μήνυμα είναι πραγματικό, αλλά το περιστατικό ήταν πριν από 8 χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2011.

Το φαινόμενο της «ανακοίνωσης» παλιών μηνυμάτων είναι αρκετά συνηθισμένο στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αρκετοί χρήστες δεν προσέχουν τις ημερομηνίες και αναδημοσιεύουν διάφορα μηνύματα τα οποία δεν ισχύουν πια.

Σημειώνεται, δε, ότι τότε οι ανάγκες της κοπέλας για αιμοπετάλια είχαν καλυφθεί και σήμερα είναι υγιέστατη.