Καβάλα: Μια άκρως… «περίεργη» διάρρηξη στο Παληό και πολλά ερωτηματικά

«Ποντικοί» έδρασαν στοχευμένα και με τρόπο που βάζει σε σκέψεις τόσο τους ιδιοκτήτες του σπιτιού όσο και τις Αστυνομικές Αρχές

Χρυσαφικά και τιμαλφή αξίας, τόσο συναισθηματικής όσο και οικονομικής, ήταν η «λεία» διαρρηκτών που «άνοιξαν» σπίτι στο Παληό Καβάλας με τρόπο που «προβληματίζει» παθόντες και Αρχές που ερευνούν την υπόθεση, αφού η δράση φαίνεται να ήταν άκρως στοχευμένη και με φόντο πληροφορίες που θα μπορούσαν να προέρχονται και «εκ των έσω».

Συγκεκριμένα, κάποια χρονική στιγμή, από το βράδυ του Σαββάτου 2 μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου 2019, άγνωστος αριθμός δραστών «μπήκε» σε οικία και «σήκωσε» από συγκεκριμένο δωμάτιο ό,τι χρυσαφικά και τιμαλφή υπήρχαν εντός του.




Οι δράστες έσπασαν την κλειδαριά της μπαλκονόπορτας και από εκεί «ανέβηκαν» σε συγκεκριμένο υπνοδωμάτιο το οποίο ήταν… κλειδωμένο! Αφού «έσπασαν» την πόρτα του δωματίου, αφαίρεσαν το περιεχόμενο από συγκεκριμένο συρτάρι το οποίο περιείχε κυρίως χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή αξίας τόσο συναισθηματικής για τους ιδιοκτήτες όσο και οικονομικής.

Ευτυχώς, την ώρα της διάρρηξης δεν ήταν κανείς μέσα στο σπίτι. Να σημειωθεί ότι από την -αδιευκρίνιστη- ώρα της διάρρηξης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες που αυτή έγινε αντιληπτή από τους ενοίκους κατά την επιστροφή τους, ο συναγερμός «χτυπούσε»…

Επίσης, άξιο απορίας είναι το ότι οι δράστες αγνόησαν επιδεικτικά οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο αξίας του σπιτιού, δεν «άγγιξαν» ούτε ηλεκτρικές συσκευές ούτε κάποιο άλλο αντικείμενο, παρά μόνον «χτύπησαν» το συγκεκριμένο δωμάτιο. Το γεγονός βάζει σε υποψίες τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τις Αστυνομικές Αρχές, αφού δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι διαρρήκτες να είχαν κάποια συγκεκριμένη πληροφόρηση «εκ των έσω».