H γραφειοκρατία βλάπτει σοβαρά τη… Ρευματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Τάσος Καρασαββόγλου απαντάει στο «τις πταίει» για την υφιστάμενη κατάσταση, μετά την αποχώρηση του Ρευματολόγου-Πότε θα καλυφθεί το κενό και πού θα εξυπηρετούνται μέχρι τότε οι ασθενείς

Για την Ρευματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας και την αποχώρηση του γιατρού, Θεοδόση Σαρικούδη ο οποίος προΐστατο ως επιμελητής και αποφάσισε να ιδιωτεύσει, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον ALPHA Radio 88,6 ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Τάσος Καρασαββόγλου.

Ταυτόχρονα, απαντάει στην επιστολή διαμαρτυρίας την οποία απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα ΡευΜΑζήν με θέμα την απουσία επιμελητή γιατρού Ρευματολόγου από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και στο «τις πταίει» για την υφιστάμενη κατάσταση (διαβάστε εδώ την επιστολή).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας

«Ο γιατρός είχε ειδοποιήσει για την απόφαση αυτή, οπότε μας είχε προετοιμάσει. Η διαδικασία για την πλήρωση της θέσης έχει ξεκινήσει από τον προηγούμενο Φεβρουάριο και μέχρι στιγμής δεν ήρθε καμία ειδοποίηση για την πλήρωση της θέσης του, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ασθενείς, όχι μόνο από την Καβάλα, αλλά και τους όμορους Νομούς, ακόμα και από τη Θεσσαλονίκη, να μην μπορούν να κάνουν τις θεραπείες τους.

»Ο κ Σαρικούδης είναι ένας εξαιρετικός γιατρός και τον εκτιμούμε πολύ, όμως η απόφασή του ήταν αμετάκλητη και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Αντιδράσαμε γι’ αυτό, ζητώντας από το υπουργείο να υπάρξει νέα θέση Ρευματολόγου για να αντικαταστήσουμε τον κ. Σαρικούδη. Η απόφαση αυτή βγήκε από το καλοκαίρι του 2018 και προχώρησαν όλες οι διαδικασίες για να επιλεγεί ένας από τους τρεις που υπάρχουν διαθέσιμοι. Υπήρξε μια εμπλοκή στην διαδικασία, γιατί ο ένας από τους τρεις συνταξιοδοτήθηκε.

»Δυστυχώς, η διαδικασία γραφειοκρατίας είναι τέτοια που απαιτεί χρόνο και πριν δύο εβδομάδες ξεκίνησε άλλη διαδικασία για να έρθει ο γιατρός που θα πληρώσει τη θέση του αποχωρούντα. Τώρα δημιουργείται ένα κενό στο Νοσοκομείο. Η Ρευματολογική Κλινική είναι θαυμάσια και μάλιστα την προτιμούν πολλοί ασθενείς που την εμπιστεύονται ακόμα και από την Βέροια που έρχονται εδώ για τις θεραπείες τους. Αυτούς τους ανθρώπους που πρέπει να κάνουν τις θεραπείες τους, αναγκαστικά για έναν μήνα θα τους παραπέμπουμε στον Άγιο Λουκά της Θεσσαλονίκης, γιατί εκεί έχει ρευματολόγους για να κάνουν τις θεραπείες τους.

»Επίσης, κάναμε ενέργειες ώστε ένας Ρευματολόγος από τον Άγιο Λουκά να έρχεται μια φορά την εβδομάδα στο Νοσοκομείο της Καβάλας και να εξυπηρετεί τους ασθενείς μας. Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατόν και λυπάμαι πολύ γι’ αυτό. Ο κ. Σαρικούδης απάντησε θετικά στο αίτημά μου να μείνει για έναν μήνα ακόμα στο Νοσοκομείο για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς και τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Η απόφασή του, όμως για αποχώρηση ήταν τετελεσμένη. Τώρα, για κάποιους  μήνες θα υπάρξει αυτή η αναστάτωση, αλλά κάποια στιγμή θα επανέλθουμε στα φυσιολογικά».