Δήμος Παγγαίου: Ένας χώρος αυστηρώς… κατάλληλος για παιδιά στη Νέα Πέραμο [φωτογραφίες]

Μια νέα παιδική χαρά στην παραλία με 9 ασφαλή και πρωτότυπα παιχνίδια και με 2 ράμπες για ΑμεΑ, αποτελεί ήδη... σημείο αναφοράς για τα μικρά παιδιά

Μετά την Ελευθερούπολη του δήμου Παγγαίου (διαβάστε εδώ σχετικά) σειρά είχε η Νέα Πέραμος να αποκτήσει έναν καλαίσθητο και κυρίως ασφαλή χώρο για παιδιά. Ο λόγος για τη νέα παιδική χαρά, η οποία κοσμεί την παραλία του οικισμού.

Σε έναν χώρο περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων επενδυμένο με εγκεκριμένο δάπεδο ασφαλείας, είναι τοποθετημένα 9 πρωτότυπα παιχνίδια κατάλληλα για παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και για παιδάκια με αναπηρίες, η πρόσβαση των οποίων διευκολύνεται και από τις 2 ράμπες, οι οποίες εξυπηρετούν και μητέρες με καροτσάκια.

Η παιδική χαρά δόθηκε προς χρήση στις αρχές του 2019 και ήδη αποτελεί… hot spot για παιδιά, αλλά και γονείς, οι οποίοι απολαμβάνουν τον καφέ τους στα ξεκούραστα παγκάκια του χώρου, δίπλα στη θάλασσα, ενώ το βράδυ ο χώρος φωτίζεται από τα… παιδικά και καλαίσθητα πολύχρωμα φωτιστικά.

Η μελέτη εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Παγγαίου, ενώ το έργο υλοποιείται από την ΕΥΦΡΟΣΥΝΙΔΗΣ ΑΤΕ, ενώ έπεται το επόμενο διάστημα η ολοκλήρωση της κατασκευής της παιδικής χαράς στην παραλία Οφρυνίου.

Μάκης Ζουμπλιός: Ένα στολίδι για την περιοχή, να του φερθούμε όπως του αξίζει

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας της Νέας Περάμου, Μάκης Ζουμπλιός, ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλλαν στην κατασκευή της παιδικής χαράς, κάνοντας λόγο για ένα στολίδι, το οποίο, όμως, θα πρέπει «όλοι να το σεβόμαστε και να το προσέχουμε, γιατί είναι ο χώρος όπου παίζουν τα παιδιά μας, χωρίς να ξεχνάμε ότι θα τον χαρούν και οι τουρίστες το καλοκαίρι».

Δείτε φωτογραφίες από τη νέα παιδική χαρά στη Νέα Πέραμο