Καβάλα: «Γεύτηκαν» για πρώτη φορά τον κατάλογο Braille [φωτογραφίες]

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας, Μάκης Κρεμμύδας βρέθηκε «Στο Κουτούκι του Σαρρή» και επιβεβαίωσε και... πανελλαδικά το πόσο μεγάλη αξία έχουν για τα Άτομα με Αναπηρία και την καθημερινότητά τους τέτοιες κινήσεις

Οι καλές ειδήσεις καμιά φορά διαδίδονται πιο γρήγορα -ευτυχώς- από τις κακές κι έτσι κι έγινε στην προκειμένη περίπτωση. Ο Γιάννης Σαρρής, ιδιοκτήτης του καταστήματος «Στο Κουτούκι του Σαρρή», προμηθεύτηκε καταλόγους Braille (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ) κι έγινε… πανελλαδικό θέμα, μέσω της φιλοξενίας του στην εκπομπή της ΕΡΤ 1, μαζί με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας Μάκη Κρεμύδα ο οποίος ήταν και ο πρώτος ο οποίος χρησιμοποίησε τον εν λόγω κατάλογο.




Μάλιστα, ο κ. Κρεμμύδας ψηλάφισε όλο τον κατάλογο, ενώ είχε ήδη αποφασίσει τι θα παραγγείλει, με την αιτιολογία να είναι συγκινητική, όσο και «επιβεβαιωτική» για το πόσο κάποια πράγματα, ενώ φαντάζουν αυτονόητα, είναι πάρα πολύ σημαντικά για τη βελτίωση της καθημερινότητας των Ατόμων με Αναπηρία.

«Ο κατάλογος είναι πιο… νόστιμος και από τα φαγητά. Δεν μπορεί να καταλάβει ο κόσμος το πόσο βοηθάει τα άτομα με προβλήματα όρασης αυτός ο κατάλογος να βγουν και να επιλέξουν τα ίδια το φαγητό τους ή το ποτό τους. Είναι πράγματα απλά για τους περισσότερους, όμως ιδιαίτερα σημαντικά για εμάς και τέτοιες κινήσεις, σαν του Γιάννη του Σαρρή, τον οποίο και ευχαριστούμε, θα πρέπει να γίνονται γνωστές και να υιοθετούνται και από άλλους επαγγελματίες», δηλώνει στο KAVALAPOST ο κ. Κρεμμύδας.

Να σημειωθεί ότι ο κατάλογος περιλαμβάνει ό,τι εμπεριέχει και ο συμβατικός κατάλογος, ήτοι όλα τα φαγητά με την περιγραφή τους και τα ποτά και φυσικά τις τιμές, ενώ το τραπέζι στο οποίο θα καθίσει ένα άτομο με προβλήματα όρασης στήνεται με τον κατάλληλο τρόπο, με το κάθε αντικείμενο να έχει τη δική του θέση.