Καταδίκη με αναστολή και πρόστιμο στον δημοτικό σύμβουλο Παγγαίου που είχε κακοποιήσει δύο σκυλιά

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το 2015 στο Μελισσοκομείο - «Δικαιωμένοι» δηλώνουν οι άνθρωποι του Φιλοζωικού Σωματείου «Αίσωπος»

Με ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ καταδικάστηκε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας ο Γρηγόρης Βερβερδίδης ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2015, όντας δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου (εκλεγμένος με την παράταξη «Ναι, μπορούμε!» του δημάρχου Φίλιππου Αναστασιάδη ο οποίος τον διέγραψε, λίγο μετά), κατεγράφη σε κάμερα από συγγενή του να κακοποιεί βάναυσα έναν από τους σκύλους του, στην αυλή του σπιτιού του στο Μελισσοκομείο.

Ο 71χρονος δράστης δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του. Στη δίκη κατέθεσε και ο ανιψιός του ο οποίος είχε τραβήξει το επίμαχο βίντεο το οποίο είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων και προκαλώντας πανελλαδική καταδίκη για το περιστατικό του βασανισμού του ανήμπορου ζώου.




Σύμφωνα με το zoosos.gr, ο συνήγορος του δράστη ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του αναγκάστηκε να χτυπήσει το σκυλί γιατί προηγουμένως είχε επιτεθεί στο παιδί του, κάτι το οποίο δεν αποδείχτηκε τελικώς. Αρχικά μάλιστα, ο 71χρονος ΓΒ είχε ισχυριστεί ότι το ζώο ήταν λυσσασμένο, κάτι το οποίο επίσης δεν υποστηρίχθηκε επαρκώς.

Μιλώντας στο zoosos.gr η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου της Καβάλας «Αίσωπος» δήλωσε «δικαωμένη» για το πόρισμα της Δικαιοσύνης για μια υπόθεση εμβληματική, όπως αποδείχτηκε, για το φιλοζωικό κίνημα πανελλαδικά.

Το ένα από τα δύο σκυλιά (αυτό που φαίνεται να κακοποιείται στο βίντεο) είχε υιοθετηθεί στη Γερμανία, ενώ το δεύτερο παραμένει υπό τη φροντίδα του «Αισώπου».

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του zoosos.gr, ο καταδικασθείς έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, ενώ η καταδίκη αυτή ανοίγει τον «δρόμο» για την επιβολή του προβλεπόμενου από τον Νόμο διοικητικού προστίμου των 30.000 ευρώ.

[με πληροφορίες από zoosos.gr]