Διαμαρτυρία… μετά μουσικής για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Καβάλας

Αναπληρωτές, ωρομίσθιοι και ελαστικά εργαζόμενοι νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές αντιτίθενται στον νέο νόμο και αντιδρούν με έναν διαφορετικό τρόπο στην ανεργία και στην εργασιακή επισφάλεια

Η Πρωτοβουλία αναπληρωτών και ωρομίσθιων και ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση Νομού Καβάλας συμμετέχει στη συναυλία την οποία διοργανώνει η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ της περιοχής στην πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 στις 19:00.

Το κάλεσμα για τη διαμαρτυρία

Συνάδερφοι, εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει το άθλιο καθεστώς των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση. Χιλιάδες συνάδερφοι που υπηρετούν εδώ και πολύ καιρό το δημόσιο σχολείο μετά τον νόμο «απολύσεων» που θέσπισε η κυβέρνηση θα μείνουν άνεργοι.

Αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες καταστρατηγεί το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Με τον νέο νόμο όχι μόνο δεν κατοχυρώνει το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά επιβάλλει ένα άθλιο καθεστώς ανακύκλωσης της ανεργίας και απαξίωσης των πτυχίων.

Δυστυχώς το πτυχίο μας, με βάση τον νέο νόμο, γίνεται κουρελόχαρτο εφόσον δεν είναι τίποτα άλλο από ένα χαρτί ανάμεσα σε όλα τα άλλα που πρέπει να αγοράζουν οι συνάδερφοι για να αποδεικνύουν εφόρου ζωής την ικανότητά τους να εργαστούν στο δημόσιο σχολείο.

Επίσης, χρόνια εργασίας και περιπλάνησης ανά την Ελλάδα χιλιάδων συναδέρφων πετιούνται στα σκουπίδια εφόσον η προϋπηρεσία τους δεν υπολογίζεται εξολοκλήρου και μοιράζεται ισοβαρώς με τα ακαδημαϊκά κριτήρια, για να πουλήσει ελπίδα διορισμού η κυβέρνηση σε παλιούς και νέους συναδέρφους τώρα που έρχονται και εκλογές.

Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να τους φράξουμε τον δρόμο. Η αντιεκπαιδευτική πολιτική δεν θα περάσει. Με τη συναυλία που διοργανώνεται θα είναι μια καλή ευκαιρία να έρθουν σε επαφή μαζί μας περισσότεροι συνάδερφοι, να διασκεδάσουμε και να συζητήσουμε για το πώς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Οι κινητοποιήσεις που έγιναν φέτος και τα προηγούμενα χρόνια άφησαν παρακαταθήκη και πρέπει να συνεχιστούν με μεγαλύτερο πείσμα από όλους μας βάζοντας μπροστά στις διεκδικήσεις μας τις δικές μας ανάγκες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ 30.000 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ