Καβάλα: Τα αυτοκίνητα κάνουν… αγώνες ταχύτητας στην οδό Σαππαίων και οι γονείς τον σταυρό τους

Μαμάδες κάνουν τον... τροχονόμο για να περάσουν τα παιδιά απέναντι ώστε να πάνε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο-Η κατάσταση χειροτέρεψε μετά την πτώση της γέφυρας-Τι ζητάνε οι κάτοικοι από τους υπεύθυνους

Αρκετά είναι τα παράπονα των κατοίκων της οδού Σαππαίων στην Καβάλα όσον αφορά την ασφάλεια του δρόμου, καθώς όπως λένε, η κίνηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά την πτώση της γέφυρας, όμως το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό

Γονείς οι οποίοι συνοδεύουν τα παιδιά τους στο 9ο Δημοτικό Σχολείο καταγγέλλουν ότι ενώ υπάρχει σήμανση πως είναι περιοχή σχολική, σχεδόν κανένα αυτοκίνητο δε συμμορφώνεται με την προβλεπόμενη ταχύτητα, με αποτέλεσμα οι γονείς να επιδίδονται σε… αγώνα δρόμου ώστε να περάσουν γρήγορα απέναντι, ενώ πολλοί οδηγοί τα βάζουν με τους πεζούς οι οποίοι περνάνε τον δρόμο γιατί τους… αναγκάζουν να κόψουν ταχύτητα.




Σε άλλες περιπτώσεις, πολλές μαμάδες αναλαμβάνουν χρέη τροχονόμου, περιμένοντας να συγκεντρωθούν το πρωί πολλά πολλά παιδιά για να τα περάσουν απέναντι με ασφάλεια.

Οι γονείς και οι κάτοικοι της περιοχής δε ζητάνε κάτι παραπάνω από το αυτονόητο κι αυτό δεν είναι ούτε φανάρια ούτε τροχονόμοι. Ζητάνε να τοποθετηθούν σαμαράκια, ώστε οι οδηγοί να αναγκάζονται να κόψουν ταχύτητα, ειδικά στις διασταυρώσεις με την οδό Πάτμου και την οδό Σάμου, δρόμοι οι οποίοι οδηγούν στο Δημοτικό Σχολείο, καθώς όπως λένε, προέχει η ασφάλεια των παιδιών.