Καβάλα: Δύο φωτιές με απολογισμό έναν νεκρό

Ένας άτυχος 80χρονος από τις Ελευθερές κάηκε ζωντανός κάτω από άγνωστες, μέχρι στιγμής συνθήκες, όταν προσπάθησε να κάψει φυτικά υπολείμματα-Δεύτερη φωτιά μέσα στην ίδια μέρα στον χείμαρρο της Νέας Περάμου

Δύο φωτιές με τραγικό απολογισμό έναν νεκρό σημειώθηκαν την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 στην Καβάλα και συγκεκριμένα στον δήμο Παγγαίου.

Στην πρώτη περίπτωση ένας 80χρονος προσπάθησε να κάψει φυτικά υπολείμματα στο κτήμα του στις Ελευθερές, όμως κάτω από άγνωστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες κάηκε ζωντανός, με τους οικείους του να ειδοποιούν το ΕΚΑΒ, το οποίο, όμως, όταν έφτασε ήταν ήδη αργά, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- ο άτυχος ηλικιωμένος είχε ήδη καταλήξει από τα εγκαύματα. Προανάκριση για  τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το οικείο Πυροσβεστικό Τμήμα.




Το απόγευμα της ίδιας μέρας περί τις 19:00, σημειώθηκε φωτιά σε καλάμια στον χείμαρρο της Νέας Περάμου (φωτογραφίες). Στο σημείο έσπευσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Μάκης Ζουμπλιός, ενώ κατέφθασε αμέσως και πυροσβεστικό κλιμάκιο το οποίο επιχείρησε στην περιοχή, σβήνοντας μέσα σε λίγα λεπτά την φωτιά πριν αυτή επεκταθεί σε παρακείμενα χωράφια.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες είχε προκληθεί και πάλι φωτιά στη Νέα Πέραμο, αυτή τη φορά σε θερμοκήπια (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).