ΓΕΛ Κρηνίδων: Οι μαθητές της Β’ τάξης έλυσαν το αίνιγμα της ποίησης…

Γεύση από τη μαγεία της ποίησης, αλλά και του θεάτρου, πήραν οι μαθητές από την δράση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας «Το αίνιγμα της ποίησης. Η ποίηση πίσω από τις λέξεις»

Τη Δευτέρα 4-3-2019 στις 10:00 υλοποιήθηκε στο ΓΕΛ Κρηνίδων η δράση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας «Το αίνιγμα της ποίησης. Η ποίηση πίσω από τις λέξεις». Τρεις ηθοποιοί, η Ναταλία Άννα Βασιλέκα, η Κυριακή Μακέδου και η Κατερίνα Τσίρμπα με τη συνεργασία της Κατερίνας Συμεωνίδου (ξανά)σύστησαν στα παιδιά της Β’ Λυκείου τις δύο μεγάλες Ελληνίδες ποιήτριες, Ζωή Καρέλλη και Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ. Οι μαθητές, κατά τη διάρκεια της δράσης, κλήθηκαν να αναλάβουν ρόλο δημοσιογράφου και να ανακαλύψουν τη ζωή και το έργο των δύο ποιητριών. Ο ποιητικός διάλογος ολοκληρώθηκε με την θεατρική απόδοση στίχων του ποιήματος «Εκδρομή» της Κατερίνας Αγγελάκη Ρουκ.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μαθητές της Β’ Λυκείου και η συντονίστρια εκπαιδευτικός τους Λαμπρινή Τσιμηρίκα ταξίδεψαν μαζί με τα τρία κορίτσια του ΔΗΠΕΘΕ στο μαγικό και δύσκολο κόσμο της ποίησης και ίσως για πρώτη φορά ένιωσαν την ποίηση τόσο κοντά τους. Αυτό το συναίσθημα κατόρθωσαν να μεταδώσουν με έναν λιτό, άμεσο και φιλικό τρόπο οι συντελεστές του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο το ΓΕΛ Κρηνίδων ευχαριστήσει τις 3 ηθοποιούς και τη συντονίστρια τους, αλλά και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας γι αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία δίνει τη δυνατότητα και στα περιφερειακά σχολεία να μετέχουν στη μαγεία του θεάτρου και της ποίησης.