Καβάλα: Κούλουμα σε Καλαμίτσα και Κρηνίδες και διακόσμηση κεραμικών χαρταετών

Σε γνώριμα μέρη θα γιορτάσουν οι Καβαλιώτες την Καθαρά Δευτέρα-Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και μια ιδιαίτερη εικαστική δράση για τα μικρά παιδιά στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

Σε γνώριμα μέρη θα γιορτάσει τα Κούλουμα η Καβάλα. Μικροί και μεγάλοι την Καθαρά Δευτέρα παραδοσιακά θα πιάσουν το φίδι στην Καλαμίτσα, όπως και στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων στις Κρηνίδες. Αυτό ανακοίνωσε χθες η αντιδήμαρχος, Μαρία Φραντζεσκάκη, πληροφορώντας ότι και στις δύο εκδηλώσεις θα πάρουν μέρος οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κηπούπολης, Νεάπολης, Περιγιαλίου, Χωράφας και η Λέσχη Ποντίων, οι οποίοι θα χορέψουν συνοδεία ζωντανής μουσικής παραδοσιακούς χορούς. Μετά το μεσημέρι λαϊκή ορχήστρα θα παίζει μουσική, ενώ θα προσφέρονται δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί.

Η κ. Φραντζεσκάκη ευχαρίστησε τους πολιτιστικούς συλλόγους των οποίων τα μέλη θα αναλάβουν τη διανομή των σαρακοστιανών εδεσμάτων, καθώς και όλους όσοι θα βοηθήσουν στην εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας, όπως την Τροχαία, τους Διασώστες του Ε.Ε.Σ, την Αστυνομία, τις υπηρεσίες του δήμου, την κ. Άλκηστη Βλάχου από την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, τον αντιδήμαρχο Φιλίππων, Φίλιππο Τσανακτσή και όλους τους πολίτες οι οποίοι θα προσφέρουν τη δική τους βοήθεια.

Ο κ. Τσανακτσής με την σειρά του ευχαρίστησε όλους τους συλλόγους που θα πάρουν μέρος στη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας στους Φιλίππους, όπως του Κρυονερίου, Πολύστυλου, Λυδίας, «Κεραυνού Κρηνίδων», «Μακεδόνων Κρηνίδων» και τον «Υψηλάντη Ζυγού», καθώς και την Δημωφέλεια για την πολύ καλή συνεργασία που είχε μαζί της.

Διακοσμούμε τον δικό μας… κεραμικό χαρταετό

Η Ομάδα Κεραμικής Γυναικών των Κρηνίδων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ελευθερούπολης προσκαλεί τους μικρούς φίλους να συμμετέχουν στη δράση: «Διακοσμούμε τον δικό μας χαρταετό».

Την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019, στο προαύλιο του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στις 11:00, τα παιδιά θα έχουν τη χαρά να ζωγραφίσουν πήλινους χαρταετούς που με περίσσιο μεράκι δημιούργησαν οι κυρίες της Ομάδας Κεραμικής.

Η ομορφιά του τοπίου σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία και την ομαδικότητα αποτελούν τα μαγικά συστατικά ώστε οι λιλιπούτιοι ζωγράφοι να γιορτάσουν δημιουργικά τα Κούλουμα.

Εμψυχώτρια της δράσης είναι η κεραμίστρια, Στέλλα Ρόκκου.