Κονσέρτο για… διακρίσεις για τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας

Μεγάλη η συγκομιδή βραβείων για τους ταλαντούχους μαθητές του ΔΩΚ σε δύο διαγωνισμούς οι οποίοι διεξήχθησαν προσφάτως στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη ήταν η συγκομιδή βραβείων για τους ταλαντούχους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας σε δύο διαγωνισμούς οι οποίοι διεξήχθησαν προσφάτως στη Θεσσαλονίκη, διακρίσεις οι οποίες γεμίζουν με χαρά και υπερηφάνεια την οικογένεια του ΔΩΚ και την Καβάλα!

Αρχικά το διήμερο 23-24 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου για Παιδιά 2019 Θεσσαλονίκη-Thess Junior Piano Contest 2019, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Φιλόπτωχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του διαγωνισμού υπογράφει η καθηγήτρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Έλλη Ζαχαροπούλου, η οποία και φέτος προσκάλεσε ως μέλος της κριτικής επιτροπής τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΩΚ, Γεώργιο-Ιούλιο Παπαδόπουλο. Στη φιλόξενη αίθουσα της Φιλόπτωχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε 40 περίπου διαγωνιζομένους, συμμετείχαν 8 μαθητές του ΔΩΚ σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

Όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ορισμένοι ξεχώρισαν. Συγκεκριμένα, στην Α΄ Κατηγορία διακρίθηκαν οι εξής: Άρης Δαφνιώτης (Α΄ Βραβείο), Μαρίνα Χατζηϊωάννου (Α΄ Βραβείο), Χαρά Τσίμα (Β΄ Βραβείο), όλοι μαθητές του καθηγητή του ΔΩΚ, Γιάννη Κανάκη. Στην Β΄ Κατηγορία διακρίθηκε ο Σταύρος Ηλιάδης (Β΄ Βραβείο και Αργυρό Μετάλλιο), επίσης μαθητής του Γιάννη Κανάκη. Στην Γ΄ Κατηγορία διακρίθηκε ο Μάριος-Ευτύχιος Ντουμπουρίδης (Γ΄ βραβείο και Χάλκινο Μετάλλιο), μαθητής του καθηγητή του Ωδείου, Κώστα Τσαφή.

Το τριήμερο 1-3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ο 1ος Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός «Τάσος Παππάς» για διάφορα όργανα και χορωδίες. Διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Τομέα Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της ΧΑΝΘ σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολεγίου «Ανατόλια». Εκτός του Σταύρου Ηλιάδη που διακρίθηκε εκ νέου με Β΄ Βραβείο στην Β΄ Κατηγορία, Α΄ Βραβείο στο φλάουτο κέρδισε ο Μάριος Τζανετάκης από την τάξη του καθηγητή του ΔΩΚ, Βέσελιν Μπελομάζοβ.

Το ΔΩΚ συγχαίρει τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές τους για την άριστη εκπροσώπηση του κορυφαίου μουσικού εκπαιδευτικού ιδρύματος του δήμου Καβάλας και εύχεται ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, με την ελπίδα ότι η πορεία και η πρόοδός τους θα προσφέρουν ισχυρό κίνητρο σε όλη την Οικογένεια του Δημοτικού Ωδείου-και όχι μόνον.