12 Καβαλιώτες ζωγράφοι «μιλούν» για τη Γυναίκα

Έκθεση Ζωγραφικής στους χώρους του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με τη συνοδεία της κιθάρας του Κώστα Χίζαρη και τριών χορευτριών της Σχολής Χορού της Γαβριέλας Καζόλη

Τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής 12 Καβαλιωτών ζωγράφων με θέμα τη Γυναίκα θα γίνουν στους χώρους του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας το βράδυ της Παρασκευής 8 Μαρτίου 2019, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Για την Έκθεση μίλησαν η αντιδήμαρχος Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη και η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, Μαρίνα Φιλιππίδου, οι οποίες ευχαρίστησαν όλους όσοι δούλεψαν για την Έκθεση.

Η κ. Φιλιππίδου μίλησε για τους αγώνες των γυναικών και αναφέρθηκε στην ιστορία της Ημέρας της Γυναίκας και τη δημιουργία του Γυναικείου Κινήματος από την Καλλιρόη Παρέν, καθώς και στο έργο του ΛΕΚ το οποίο έχει στους κόλπους του 60 γυναίκες οι οποίες στηρίζουν ό,τι έχει σχέση με το γυναικείο φύλο.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ο μουσικός, Κώστας Χίζαρης θα παίξει κιθάρα, ενώ τρία κορίτσια από τη Σχολή Χορού της Γαβριέλας Καζόλη θα χορέψουν πάνω σε μουσική και τραγούδια που είναι εμπνευσμένα από γυναίκες.

«Αποφασίσαμε να υμνήσουμε και να τιμήσουμε τις γυναίκες και τους πολλούς ρόλους τους στη ζωή, μέσα από την Τέχνη. Η ιδέα ήρθε από τα παιδιά του αείμνηστου ζωγράφου, Γιάννη Ζαχαρόπουλου», ανέφερε η κ. Φιλιππίδου.

Οι ζωγράφοι οι οποίοι θα πάρουν μέρος με συνολικά 36 έργα είναι οι: Γ. Κουκιάς, Ε. Κουκμάς, Λ. Ανθάκης, Κ. Φαντίνι, Θ. Κελέκης, Ν. Παπαδόπουλος, Τ. Καπλάνης, Ν. Πετρόγκα, Φ. Παππά, Θ. Κωνσταντοπούλου και Τανός, ενώ θα παρουσιαστούν έργα του αείμνηστου Γ. Ζαχαρόπουλου.