Κραυγή αγωνίας των συνταξιούχων της Καβάλας: «Να σταματήσει η απαξίωση του Νοσοκομείου»

Έντονη αντίδραση και παράσταση διαμαρτυρίας των συνταξιουχικών σωματείων για την συνεχόμενη υποβάθμιση των παροχών υγείας στην Καβάλα

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο της Καβάλας προγραμματίζουν τα συνταξιουχικά σωματεία της Περιφερειακής Ενότητας το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου και με ανακοίνωση της καλούν όλο τον κόσμο να σταθούν στο πλευρό τους. Η συντονιστική επιτροπή των συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΒΦΛ, Δημοσίου καθώς και του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ν. Καβάλας αντιδρά μ’ αυτόν τον τρόπο στην συνεχή υποβάθμιση (όπως υποστηρίζει) της παροχής υγείας, ειδικά μετά το κλείσιμο της Ρευματολογικής κλινικής και τις δυσκολίες στην λειτουργία του Ογκολογικού τμήματος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της συντονιστικός επιτροπής αγώνα των συνταξιουχικών σωματείων Ν. Καβάλας

«Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνεται όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα για τις οικογένειες»

«Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών σωματείων Ν. Καβάλας (ΣΕΑ) με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των παροχών υγείας με πρόσφατο περιστατικό το κλείσιμο της ρευματολογικής κλινικής του  Γενικού νοσοκομείου Καβάλας, που ήρθε να προστεθεί στις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό. Σε απαράδεκτη κατάσταση λειτουργίας εξακολουθεί να βρίσκεται  και η ογκολογική κλινική. Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας για την προστασία και αποκατάσταση της υγείας του, είναι πολλά και συσσωρευμένα, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής  όλων των κυβερνήσεων, η οποία συνεχίζεται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέτρα που  προωθούνται, πιστή εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ έχουν ως αποτέλεσμα η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαϊκών οικογενειών να αποτελεί όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα, με αύξηση των παντός είδους πληρωμών από τους ασθενείς.

Στο νομό μας αν πάρουμε υπόψη και την κατάσταση στα κέντρα υγείας, στο ΠΕΔΥ και στις άλλες μονάδες υγείας, η παροχή υγείας βρίσκεται σε πλήρη απαξίωση με αποτέλεσμα σε πλήρη απαξίωση να βρίσκεται και η ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Γιατί πως αλλιώς μπορεί να πει κανείς όταν κλείνονται ραντεβού στο νοσοκομείο για 6 μήνες και πάνω, όταν αναγκάζονται οι ασθενείς της ρευματολογικής που έκλεισε να πηγαίνουν στη Θεσ/νικη για περιοδικές εγχύσεις ανασοκατασταλτικών φαρμάκων, οι  καρκινοπαθείς κλπ., όταν υπάρχει ένας μόνο παιδίατρος από το Στρυμόνα  μέχρι το Νέστο στην Πρωτοβάθμια  Φροντίδα υγείας.

Η ΣΕΑ Συνταξιούχων αγωνίζεται για:

  • Δημόσια Δωρεάν για όλους –κατάργηση κάθε εμπορευματικής δράσης
  • Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού-μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Άμεση επαναλειτουργία της ρευματολογικής κλινικής, με μόνιμο προσωπικό ώστε να καλύπτει της ανάγκες των συμπολιτών μας και όχι μόνο.
  • Να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι 30 ρευματοπαθείς ασθενείς στις μετακινήσεις τους, μέχρι να υπάρξει μόνιμη λύση. Να αναλάβει το κράτος τα έξοδα.

Πάρτε μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15/03/2019, 10:30 το πρωί στο Νοσοκομείο».